FOTO: Priroda, umjetnost i prijateljstvo

06:41h
0

Prošle subote u Prekodravlju na jezeru Ješkovu, u organizaciji Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije, Općine Gola, te udruge Motacilla alba bila je održana je tradicionalna 8. za redom likovna kolonija, koja je okupila veći broj slikara i kipara.


Na poznatoj destinaciji prirodnog okoliša uz Dravu, na imanju umjetnika i pustolova, Drageca Ciglara, svake godine okupljaju se umjetnici kako bi stvarali djela za dobrobit onih kojima je to najpotrebnije, ovoga puta u korist Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije.

Riječ je zapravo o najbrojnijoj Udruzi naše Županije pa i šire, nadaleko poznatoj po mnogobrojnim društveno korisnim aktivnostima. Prema riječima predsjednika Udruge Slaveka Kuzmića, te njegove ”desne ruke” Ive Lukčin tajnice udruge, sve i ne bi bilo toliko uspješno. Samo predanim radom i zzalaganjempostižemo rezultate, naglasio je Slavek.

Kao potvrdu njegovih riječi, vitrine im krase mnogobrojni pehari. Osobama s posebnim potrebama u ovim teškim vremenima nije nimalo lako, te moraju ulagati nadljudske napore kako bi uspjeli u svojim mnogobrojnim potrebama i aktivnostima. No prijatelji i dobri ljudi uvijek pomažu, i uvijek su dobro došli, kazao je Slavek. Koloniju su poduprli svojim dolaskom te se okupili na imanju Drageca Ciglara mnogobrojni prijatelji, gosti, mještani, predstavnici medija, te osobe iz političkog i javnog života.

Priroda, umjetnost i prijateljstvo riječi su to prvog čovjeka Općine Gola i saborskog zastupnika dr. Stjepana Milinkovića koji se prisutnima obratio u znak dobrodošlice. Među ‘visokim’ gostima i uzvanicima prisutnima su se obratili: Vesna Škulić, povjerenica za osobe s invaliditetom iz Ureda predsjednika RH, Melita Samoborec zamjenica gradonačelnice, Ana Tomašković, voditeljica Normalnog života HRT-Zagreb, te domaćini Dragec Ciglar i Slavek Kuzmić.

U ugodnom prirodnom ambijentu i dobro društvo te obilje dobre hrane, uz muziku ”Dravskih pajdaša”, druženje je trajalo do kasnih popodnevnih sati.

Slikari donatori koji su sudjelovali na koloniju bili su: Zvonko Koščak, Vratić Darko, Hanžek Ivan, Nada Zlatar Lukavski, Drago Ciglar, Štefanija Varović, Koštić Zvonko, Vlatka Sabo, Stanko Sabol, Ljubica Dragović, Nino Plavljanić.

tekst i foto: Nada Zlatar Lukavski

{vsig}kultura/08-2014/140806-jeskovo{/vsig}

čitam...