REKONSTRUKCIJA

FOTO Problematični most preko potoka Gliboki dobio je novi izgled

Župan je, pohvalivši brzo rješavanje problema, rekao kako je prometna infrastruktura stalna potreba koju stanovnici imaju.

08:19h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Rekonstruirani most preko potoka Gliboki u naselju Torčec jučer je obišao župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren u pratnji ravnatelja Županijske uprave za upravljanje županijskim i lokalnim cestama Koprivničko-križevačke županije Dragutina Guzalića i načelnika Općine Drnje Petra Dombaja.

Ravnatelj Guzalić kazao je kako je most bio problematičan zbog prometovanja teških teretnih vozila i zbog nedostatka pješačke staze. Stoga su s općinom Drnje pronašli optimalno rješenje.

– Vrijednost investicije bila je 622 tisuće kuna, a sam zahvat se sastojao u rekonstrukciji gornjeg dijela mosta gdje smo skinuli gornju ploču, proširili kolnik na širinu od 6,5 metara te sa svake strane dodali i pješačku stazu širine jednog metra. Temelje nismo dirali pošto smo detektirali da su u dobrom stanju te smo na kraju u relativnom kratkom vremenu napravili odličan posao – objasnio je Guzalić, a prenijela županija.

Župan je, pohvalivši brzo rješavanje problema, rekao kako je prometna infrastruktura stalna potreba koju stanovnici imaju.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

– Isti takav projekt rekonstrukcije, kad bi se radio po nekim drugim modelima, koštao bi sigurno četiri puta više, a mi smo pronašli model kojim je ta cijena daleko prihvatljivija. Ne zaboravimo da Županija kroz ŽUC ima oko 170 mostova na upravljanju, a 40-ak ih je u potrebi za građevinskim intervencijama. Ovakvim načinom obnove i rekonstrukcije možemo dinamizirati problematiku i u nekoliko godina riješiti sva problematična mjesta i to ćemo učiniti. Zahvaljujući suradnji s Općinom riješili smo problem koji je naizgled kap u moru, no svaki nas pomak raduje i unaprjeđuje sveukupnu sliku stanja naše cestovne mreže. Vidimo da Općina kroz europska sredstva radi na još jednom sličnom projektu, no to je nasljeđe infrastrukture koja se mora kvalitetno rješavati – izjavio je Koren, dodavši kako svakodnevno obilaze projekte te se vidi iskorak po pitanju prometne infrastrukture.

Načelnik Dombaj je, pak, zahvalio županu i ravnatelju ŽUC-a, iskazavši zadovoljstvo riješenim problemom koji je mučio stanovnike Drnja i Torčeca.

– Ovo je izuzetno važno iz sigurnosne perspektive jer ovdje je velika frekventnost prometa,no našli smo jako brzo rješenje pa ovim putem zahvaljujem ŽUC-u i Županiji koji su na ekonomičan način riješili pitanje rekonstrukcije mosta – zaključio je Dombaj.

čitam...
Loading...