OTVORENJE

FOTO Problematično đurđevačko raskrižje koje je vidjelo teške nesreće sljedeći tjedan dobiva kružni tok

Na stranicama Grada Đurđevca stoji kako radovi prate dogovorenu dinamiku izvođenja.

11:04h
0
Foto: Grad Đurđevac

Zaključenjem postavljanja podzemnih instalacija i pripremnih radova na posteljici raskrižja Ulice Matije Gupca, Grkinske ulice i Ulice Antuna Radić, ovoga tjedna krenulo je asfaltiranje pješačkih staza i kolnih prilaza, što znači da će kružni tok biti otvoren krajem idućeg tjedna.

U Ulici Antuna Radića, kod ŠRC-a, postavljene su i uzdignute plohe s iscrtanim pješačkim prijelazima koji doprinose usporavanju prometa. Inače, riječ je o području koje je vidjelo nekolicinu teških prometnih nesreća. Na stranicama Grada Đurđevca stoji kako radovi prate dogovorenu dinamiku izvođenja.

– Kružni tok je projekt koji radimo u suradnji sa Županijskom upravom za ceste i MUP-om s kojima imamo izvrsnu suradnju po pitanju prometa. Svake godine, pa tako i iduće planiramo aktivnosti i projekte u suradnji s Policijskom postajom Đurđevac i ŽUC-om radi pronalaženja sigurnijeg načina prometovanja na području grada – kazao je gradonačelnik Hrvoje Janči za gradske stranice.

Dodajmo kako je u izradi nova odluka o regulaciji prometa na području cijeloga grada kojom će se omogućiti postavljanje najrigoroznijih prometnih barijera s ciljem usporavanja prometa i ostvarenja adekvatne sigurnosti za sve sudionike u prometu.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac