SMANJENJE POTROŠNJE ENERGIJE

FOTO Proces obnove đurđevačke zgrade MUP-a stigao do postavljanja stolarije, Janči: Sadašnji uvjeti ispod su svake razine

Gradonačelnik Hrvoje Janči smatra kako se projektom dokazuje da se u Đurđevcu ozbiljno radi, uvjeren da će projekt vrijedan 7,4 milijuna kuna biti zaključen u roku.

10:00h
0
Foto: Grad Đurđevac

Proces energetske obnove zgrade MUP-a došao je do postavljanja unutarnje i vanjske stolarije. Kako stoji na stranicama Grada Đurđevca, radovi idu po planu, a obuhvatit će i zamjenu krovišta, izradu toplinske vanjske ovojnice zgrade, modernizaciju sustava rasvjete te postavljanje centralnog sustava grijanja.

Navedenim se očekuje smanjenje potrošnje energije iznad 65 posto, čime će se povećati kvaliteta i standard korištenja zgrade. Gradonačelnik Hrvoje Janči smatra kako se projektom dokazuje da se u Đurđevcu ozbiljno radi, uvjeren da će projekt vrijedan 7,4 milijuna kuna biti zaključen u roku. A tada je plan da se u bivšoj zgradi MUP-a smjeste sve gradske službe, kao i ostale za rad s građanima koji će sve administrativne poslove moći obaviti na jednom mjestu.

– Sadašnji uvjeti u kojima djelatnici Grada rade ispod su svake razine, vjerujem da će u tim novim prostorima nastaviti s misijom da naš grad pretvorimo u moderan europski gradić. Ova zgrada bit će napravljena u stilu nove zgrade inkubatora, prati naš plan uređenja grada i vizure zacrtane u Prostorno planskoj studiji – kazao je Janči.

Dodajmo kako 3,8 milijuna kuna čine europska sredstva, dok je ostalo osigurano u proračunu.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac

čitam...