GALERIJA MIJE KOVAČIĆA

FOTO Projekt Umijeće izrade peteranskog veza filea stigao do kraja, četiri polaznice u potpunosti savladale izradu

Prikazan je dokumentarni film grupe autora kojim je ispričana priča o vezu, šlingericama, predmetima ukrašenim fileom i njihovom značenju za one kojih ih izrađuju i čuvaju.

10:15h
0
Foto: Muzej grada Koprivnice

Galerija Mije Kovačića u ponedjeljak je bila mjesto održavanja zadnje radionice i predstavljanja projekta Umijeće izrade peteranskog veza filea.

U suradnji s Udrugom žena Peteranec i KUD-om Frana Galovića Peteranec predstavljene su brojne aktivnosti održane tijekom sedam mjeseci, pri čemu se ističe likovna radionica za djecu nižeg školskog uzrasta, ali i radionice na kojima su polaznice, pod vodstvom Katice Erdec, savladale elemente izrade filea. Poseban uspjeh postigle su četiri polaznice čije radove posjetitelji mogu pogledati u spomenutoj Galeriji.

U drugom dijelu završne radionice predstavljen je priručnik za početnike u kojem su  objašnjeni i crtežima autorice Valerije Ljubić ilustrirani koraci u izradi veza. Prikazan je dokumentarni film grupe autora kojim je ispričana priča o vezu, šlingericama, predmetima ukrašenim fileom i njihovom značenju za one kojih ih izrađuju i čuvaju.

Među ostalima, prisustvovali i obratili su se ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin, Zrinka Studen iz Konzervatorskog odjela u Bjelovaru i zamjenica gradonačelnika Koprivnice Melita Samoborec.

čitam...