Kaos na podravskim cestama

FOTO U prometnim nesrećama teško ozlijeđeni motociklist i vozač automobila

10:08h
0
Prometna nesreća u Carevdaru // Foto: PU kc-kž

Automobil je udario u prednji dio mopeda i samog vozača, a zatim je sletio u jarak kraj ceste.

Dvije osobe teže su ozlijeđene u prometnim nesrećama koje su se jučer dogodile na prometnicama Koprivničko-križevačke županije.

Oko 18.50 na otvorenom dijelu županijske ceste između Svetog Ivana Žabna i Cirkvene 59-godišnji muškarac vozio je moped Tomos bez zaštitne kacige. Kretao se sredinom ceste, a iz suprotnog smjera je na njega naletio Volkswagen Passat križevačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 24-godišnji vozač.

Automobil je udario u prednji kotač mopeda i u tijelo samog vozača, a zatim je sletio u jarak kraj ceste. Vozač mopeda teže je ozlijeđen, a vozač automobila nije pretrpio nikakve ozljede. Ipak, utvrđeno je da je imao 1,38 promila alkohola u krvi, što bi se moglo pokazati kao ključno u istrazi.

Prometna nesreća kod Cirkvene // Foto: PU kc-kž
Prometna nesreća kod Cirkvene // Foto: PU kc-kž

Trenutno se još uvijek ne zna tko je od dvaju vozača kriv za prometnu nesreću jer istraga još traje.

Još jedna nesreća s teškim posljedicama dogodila se u Carevdaru jučer oko 13.35. U njoj je 32-godišnji vozač Ford Focusa iz neutvrđenih razloga prešao na lijevu traku kolnika, zahvatio rubnik, sletio van ceste te udario u betonski vodopropusnik. Automobil se prevrnuo na krov, a vozač je zadobio teške ozljede koje nisu opasne po život.

Protiv vozača bit će podignut optužni prijedlog prekršajnom sudu.