Sjednica Gradskog vijeća

FOTO Proračun smanjen za pet milijuna, zaiskrilo zbog božićnica za osobe s invaliditetom, Jakšić: To je populizam i demagogija

Rebalans je usvojen većinom glasova.

18:49h
0
Foto: Sanjin Bojić

Koprivnički gradski vijećnici na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća ove godine usvojili su rebalans gradskog proračuna za 2019. godinu.

On je time smanjen s 220 milijuna kuna na 215 milijuna, a gradonačelnik Mišel Jakšić smatra da je takav rebalans dokaz da je proračun dobro planiran.

Mišel Jakšić // Foto: Sanjin Bojić

– Ovi rezultati govore da ono što smo si zacrtali i sve ono dobro što imamo koristit ćemo u vremenu pred nama, ali i fokusirati se da napravimo financijsku stabilizaciju do kraja. Naše očekivanje je da ćemo zadražti trend suficita, projekcije koje danas imamo govore da će ove godine proračun na kraju imati plus od 5 milijuna kuna. Ova godina bila je zahtjevna i izazovna, ali i slatka i zabavna jer uvijek kada pokrećeš nešto novo, to te puni optimizmom i adrenalinom. Napravili smo investicijske iskorake kakve dosad nismo imali, spojnu cestu Reka-Starigrad, Inkubator kreativnih industrija, vrtić Loptica, energetsku obnovu OŠ Braće Radić, sinagogu, Domoljub – istaknuo je Jakšić.

Zadovoljan je i društvenim standardom, svi studenti imaju stipendije, cenzusi za božićnice i uskrsnice su među najvećima u Hrvatskoj, besplatne su radne bilježnice i bilježnice, kao što je naveo.

– U vrtićima imamo 1038 djece i još više od 100 kod dadilja. U poduzetničkim zonama bit će 108.000 kvadrata stavljeno u pogon – dodao je gradonačelnik.

Sjednica Gradskog vijeća
Antonio Grgić // Foto: Ivan Brkić

Ni oporba nije imala velikih zamjerki na rebalans, dok je nezavisni Antonio Grgić predložio da se “ubaci” amandman o davanju božićnica osobama s invaliditetom, kao što se to napravilo na prošloj sjednici za proračun 2020. godine.

– To je tehnički neizvedivo sada i nećemo podnositi taj amandman. Shvaćam da je to u cilju populizma i demagogije – odbio je Jakšić Grgićev prijedlog.

Rebalans je usvojen većinom glasova.

čitam...
Loading...