svečana sjednica

FOTO Proslavljen Dan općine Koprivnički Ivanec, Švegović: Nećemo dopustiti da naši školovani ljudi postanu nečiji sluge u Njemačkoj

Proslava se nastavlja paljenjem krijesa, vatrometom i koncertom Begina.

19:59h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Održana je Svečana sjednica općine Koprivnički Ivanec, kojom je ujedno započela i proslava Dana općine.

Uz brojne druge uvažene goste, sjednici su prisustvovali gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, načelnik općine Kalnik i predsjednik Županijskog odbora SDP-a Mladen Kešer, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, načelnik Gole Stjepan Milinković, saborski zastupnik Damir Felak, načelnik Drnja Petar Dombaj i mnogi drugi.

Himnu Republike Hrvatske odsvirao je duo Hojsak & Novosel, a sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Mihael Sremec.

– Prošlu godinu smo puno radili i održali 12 sjednica Općinskog vijeća. Neke od najvažnijih odluka koje smo jednoglasno izglasali su proračun koji je iznosio 11,878.000 kuna, odabir najpovoljnije ponude za izgradnju nogostupa, odluka o obnovi društvenog doma u Goričkom, kupnja bilježnica, radnih billježnica i likovnih mapa za osnovnoškolce. Naša postojeća škola nema uvjete suvremenog školovanja, obnova iste je najbitnija buduća investicija Općine. Hvala svim vijećnicima na radu i doprinosu – rekao je Sremec.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Izvještaj o radu u protekloj godini iznio je načelnik Mario Švegović.

– Godina je brzo prošla, mnogo toga se započelo i napravilo zajedničkim snagama Općinskog vijeća i predsjednika vijeća. Izgradili smo nogostup u Koprivničkom Ivancu u dužini tri kilometra, napravili smo parkiralište kod mjesnog groblja, obnovili smo javnu rasvjetu u Koprivničkom Ivancu, planiramo i u Goričkom. Čekamo rezultate natječaja za rekonstrukciju  Društvenog doma u Koprivničkom Ivancu i nadamo se pozitivnom rezultatu. Raspisan je i natječaj za rekonstrukciju društvenog doma u Goričkom. Borimo se za bolji život mještana, a pogotovo vrtićaraca i školaraca. Fokusiramo se na to da od malena pomažemo svima. Poslovna zona se već počela graditi, započela je i izrada dokumentacije za dogradnju vrtića i Osnovne škole sa sportskom dvoranom. Izgradnju te škole ćemo opravdati s velikim brojem djece – rekao je Švegović.

Dodao je i da su pokrenuli projekt Zaposli pa pomozi u kojem su zaposlili četiri gerontodomaćice koje brinu o 26 štićenika. Nogometnom klubu Botinovec nabavljeni su novi sanitarni čvorovi, a NK Bratstvo iz Kunovca dobilo je novu kosilicu. Obnovljen je društveni dom u Pustakovcu, a postavit će se i nadstrešnice na autobusnim stajalištima kod škola u Koprivničkom Ivancu i Kunovcu.

– Sanacija nerazvrstanih cesta stagnira zbog loših vremenskih uvjeta, ali trudit ćemo se riješiti taj problem prije sezone žetve. Ulaže se u djecu, a da bi ih zadržali trudimo se da se poslovna zona popuni investitorima. Ne želimo da naša školovana djeca postanu nečiji sluge u Njemačkoj – zaključio je Švegović.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Na Svečanoj sjednici su podijeljene i povelje Općine Koprivnički Ivanec te nagrade za sve učenike Osnovne škole Koprivnički Ivanec koji su školsku godinu završili prosjekom 5,0.

Povelju je dobila Udruga Žene srce Kunovca za 45 godina rada, Društvo izvornog folklora za 90 godina rada, Osnovna škola Koprivnički Ivanec za pet godina rada, DVD Botinovec za 85 godina rada, Udruga hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Koprivničkog Ivanca za 20 godina rada, Udruga Crvene ruže Botinovec za 35 godina rada, Klub tehničke kulture Rektor Koprivnički Ivanec za 15 godina rada, DVD Kunovec za 90 godina rada te Nika Galinec za iznimna sportska postignuća.

Riječi hvale imao je i načelnik Drnja Petar Dombaj.

– Svjedočili smo svim ovim postignućima i izvrsnim rezultatima mladih i budućnost ove općine je sjajna. Načelnik Švegović i ja smo dosta slični, pa i ono što odlučimo želimo jako brzo, ali svjesni smo da nije baš sve lako dostupno. Pogotovo ako je u pitanju europski novac. Puno je tu vremena i mukotrpnog rada. Kad vidimo što su sve ostvarili, možete cijeniti što se sve postiže. Odabrali ste pravo vodstvo za ovu općinu – rekao je Dombaj.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Gradonačelnik Jakšić nije mogao sakriti ponos i zadovoljstvo radom Općine.

– Dopala me čast da u ime gradonačelnika pozdravim ovaj skup. Puno toga je rečeno i ostvareno. Načelnik Švegović je sve mlađi i mlađi. Najvažnije su ipak naše udruge i naši ljudi. Morate se ponositi sa svim iskoracima koje ste napravili. Lijepo je doći u općinu u kojoj se investira u naše najmlađe – rekao je Jakšić.

U ime Županije sve je pozdravio predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

– Lijepo je biti u ovoj općini. Impresioniran sam vrijednim ljudima koji su postigli izvrsne rezultate u školi. Ova mladost daje garanciju za lijepi život u budućnosti. Vi ste djeco naša budućnost. Za sve to zaslužan je i naš načelnik – poručio je Pintar.

Gostima se obratio i saborski zastupnik Damir Felak.

– Čuli smo danas puno toga lijepoga o onome što se sve radilo. Vidimo da se i puno toga planira, nadam se da će se sve realizirati – kratak je bio Felak.

Proslava se nastavlja paljenjem krijesa, vatrometom i koncertom Begina.

čitam...