ERASMUS+ PROJEKT

FOTO Proslavljeni fizičar i profesor Ivica Puljak osnovnoškolcima u Drnju govorio o veličini svemira

Osim što je poslušao učenike, njihovo znanje i saznao kako provjeravaju točnost informacija, Puljak je sudjelovao u inicijativni Zasadi drvo, ne budi panj.

17:47h
0
Foto: OŠ Fran Koncelak Drnje

Hrvatski fizičar i profesor Ivica Puljak gostovao je danas u Osnovnoj školi Frana Koncelaka u Drnju. Puljak je poznat po sudjelovanju u istraživanju i otkrivanju Higgsova bozona sa znanstvenicima u švicarskom CERN-u, Europskom vijeću za nuklearna istraživanja.


Učenicama sedmih i osmih razreda govorio je o građi i veličini svemira te jedinstvenosti zvijezda. Primjerima iz svakodnevnog života približio je znanstvena otkrića i izume, upoznavši, potom, okupljene s CERN-ovim ubrzivačem čestica.

Valja napomenuti kako u navedenoj znanstvenoj instituciji radi deset tisuća znanstvenika. Osim što je poslušao učenike, njihovo znanje i saznao kako provjeravaju točnost informacija, Puljak je sudjelovao u inicijativni Zasadi drvo, ne budi panj.

Aktivnost je održana u sklopu Erasmus+ projekta SLAM. Sljedeća će biti u suradnji s Astronomskim društvom Koprivnica, pri čemu će posjetiti zvjezdarnicu u Višnjanu. Predavanja i radionice financirane su sredstvima navedena projekta.

čitam...