Radom za zajednicu i sebe

FOTO Provođenjem programa javnih radova zaposleno je 28 osoba

Preko ovih programa je zaposleno 28 osoba, a za zaposlenje još 13 osoba čeka se odobrenje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

10:49h
0
Foto: djurdjevac.hr

Grad Đurđevac u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i ove godine provodi programe javnih radova pod nazivom Radom za zajednicu i sebe s ciljem zapošljavanja nezaposlenih osoba s područja Grada Đurđevca na društveno korisnom radu.


Javni radovi se provode u okviru programa javnih radova na održavanju i revitalizaciji okoliša Staroga grada, trim staze i Đurđevačkih pijesaka, te programu Romi za Rome.

Preko ovih programa je zaposleno 28 osoba, a za zaposlenje još 13 osoba čeka se odobrenje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Danas u Gradskoj knjižnici gradonačelnik Hrvoje Janči je s korisnicima programa potpisao ugovore o radu, a njih 18 je primljeno na 9 mjeseci s obzirom da primaju zajamčenu minimalnu naknadu, te rade na pola radnoga vremena dok je preostalih 10 radnika primljeno na četiri mjeseca puno radno vrijeme.

Prvi radni zadatak će im biti radovi na uređenju okoliša oko Staroga grada s obzirom da su u tijeku pripreme za Picokijadu, a kasnije će biti angažirani za održavanje i uređenje javnih površina, uređenje trim staze, romskog naselja i Đurđevačkih pijesaka. Troškove njihove plaće snosi Zavod, dok im Grad osigurava svu potrebnu opremu za rad.

čitam...