UKUPNO 52 DJECE

FOTO Prvi dan u vrtiću Jabučica! Mališani stigli u novi prostor, roditelji zadovoljni: Sada ćemo se puno lakše organizirati

Stručna suradnica Jabučice, psihologinja Paula Kuharić, pri predstavljanju istaknula je zadovoljstvo otvaranjem objekta.

09:53h
0
Foto: Grad Koprivnica

Vrtić Jabučica u Starigradu prošao je tehnički pregled te je jučer organiziran obilazak, o čemu smo pisali ovdje. Kao što je gradonačelnik Mišel Jakšić najavio, djevojčice i dječaci danas će u njemu provesti prvi dan, a podijeljeni su u jednu jasličku i dvije vrtićke skupine.


Mališana u novoizgrađenom objektu, koji djeluje u sklopu Dječjeg vrtića Tratinčica, jest 52.

– Živimo u Starigradu te sam jako sretna što je Starigrad napokon dobio vrtić. Veliko smo prigradsko naselje s puno djece i mladih obitelji te je izgradnja vrtića posebno razveselila nas roditelje – rekla je mama Karmen Hemetek za službene stranice grada Koprivnice te istaknula kako ima i dvoje starije djece koji polaze Područnu školu Starigrad koja se nalazi odmah pored vrtića te će joj organizacija oko vođenja djece biti lakša.

Hana i Ena dolaze iz obitelji Dukarić.

Foto: Grad Koprivnica

– Presretna sam što smo dobili smještaj za obje naše djevojčice u novom vrtiću. Dosad nam je starija djevojčica bila u vrtiću, dok mlađa nije te je bio pravi izazov snaći se oko čuvanja i organizacije odlaska na posao. Sada ćemo se ujutro puno lakše organizirati i s olakšanjem i bezbrižno ići na posao – izjavila je mama Gabrijela Dukarić.

Svoje dijete, malenog Lukasa, u školu je dovela i Ivana Strmecki.

Foto: Grad Koprivnica

– Jako smo uzbuđeni i sretni. Vrtić nam je blizu te ćemo sada bez stresa i gužvi ujutro Lukasa ostaviti u vrtiću. Imamo i bebu od četiri mjeseca, sigurno ćemo je kad bude dovoljno stara upisati u vrtić – rekla je.

Stručna suradnica Jabučice, psihologinja Paula Kuharić, pri predstavljanju istaknula je zadovoljstvo otvaranjem objekta.

Foto: Ivan Balija
Paula Kuharić // Foto: Ivan Balija

– Unatrag dvije godine postoji pojačan interes za upisom u naš vrtić, što doživljavamo kao vlastiti uspjeh. Zahvaljujući ovome objektu primili smo 52 djece, zaposlili šestero odgojitelja i dvije spremačice. Svijetla točka jest i činjenica da smo smješteni uz školu. Time je olakšano ostvarivanje načela nacionalnog kurikuluma, a to je kontinuirano obrazovanje – povezujemo predškolsko i osnovnoškolsko obrazovanje. Vjerujem da ćemo lijepo surađivati – objasnila je jučer P. Kuharić.

čitam...