završna konferencija

FOTO Prvim danom ožujka novo reciklažno dvorište u Virju bit će otvoreno za sve mještane, načelnik Perok ponosan na učinjeno

Završni događaj uveličali su i dječji radovi izloženi u vijećnici, a izradli su ih djeca i odgajateljice predškolskih vrtićkih grupa iz DV Zrno. 

16:00h
0
Martinjski dani Općine Virje 2019. // Foto: Matija Gudlin
Reciklažno dvorište // Foto: Matija Gudlin

Općina Virje izgradila je svoje reciklažno dvorište! Danas je u prostoru vijećnice održana završna konferencija povodom izgradnje reciklažnog dvorišta. Cijeli projekt zakotrljao se krajem veljače prošle godine kada je načelnik Mirko Perok potpisao ugovor kojim Virje dobiva bespovratna europska sredstva u iznosu od 1.92 milijuna kuna, što čini 85 posto prihvatljivih troškova.

Reciklažno dvorište bit će otvoreno od 1. ožujka, radit će utorkom, četvrtkom i subotom od 8 do 12 sati. Ukupna vrijednost cijelog projekta 2,45 milijuna kuna. Razliku je osigurala općina Virje i Koprivničko-križevačka županija. Izvođač je bila domaća tvrtka iz Virja, GT Jura d.o.o. Konferenciju je vodila Kristina Filipović, virovska pročelnica.

– Sretni smo što smo došli do kraja projekta u ugovorenom roku, na zadovoljstvo svih nas u općini i svih koji su nam pružili tehničku pomoć. Od 1. ožujka reciklažno dvorište će biti otvoreno za sve mještane Virja. Projekat je tekao zaista odlično i tu moram zahvaliti svojoj suradnici pročelnici Kristini Filipović koja je projekat vodila. Hvala i Županiji. Pred nama je još jedna projekat, rješavanje divljeg odlagališta otpada Hatačanova. Vrijednost će biti oko 15 milijuna kuna sufinanciranih na isti način kao i reciklažno dvorište – rekao je načelnik Mirko Perok. Cjelokupni rad i projekt, te suradnju pohvalio je i župan Darko Koren koji je stigao sa svojim zamjenikom Darkom Sobotom.

Martinjski dani Općine Virje 2019. // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Završni događaj uveličali su i dječji radovi izloženi u vijećnici, a izradli su ih djeca i odgajateljice predškolskih vrtićkih grupa iz DV Zrno. Spomenimo da će reciklažnim dvorištem koje se nalazi na rubnom dijelu Virja, u Gajevoj 199, upravljati tvrtka Drava kom d.o.o.

Osim spomenutih, završnoj konferenciji prisustvovala je i ravnateljica vrtića Zrno Maja Šobak, ravnateljica OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Marica Cik Adaković, ravnateljica PORA-e Melita Birčić i djeca virovskog vrtića.

čitam...
Loading...