Poštujte naše znakove

FOTO Prvog dana škole na pješačkom prijelazu prvašiće dočekala školska prometna jedinica

14:53h
0
Sigurno u školu // Foto: Valentina Blažek

Uz cestu će na lokacijama koje prosudimo da su ugrožene biti postavljen i mjerač brzine, koja je u područjima škola ograničena na 40 kilometara na sat, kazuje načelnik.

Ukupno 1122 prvašića diljem Koprivničko-križevačke županije danas su krenula u školu.

Kako će mališani prvi puta sudjelovati u prometu, Policijska uprava koprivničko-križevačka i ove godine provodi akciju Poštujte naše znakove, u suradnji s Autoklubom i svim školama.

– Kako bi se djeci, učenicima nižih razreda osnovnih škola, a posebice prvašićima omogućio što sigurniji dolazak u školu i povratak iz škole kućama, vršit ćemo pojačani nadzor prometa u zonama škola, pri čemu ćemo posebnu pozornost posvetiti poštivanju ograničenja brzina kretanja vozila, poštivanju prednosti prolaska pješacima prilikom prelaska cesta na obilježenim pješačkim prijelazima, poštivanju značenja svjetla semafora, te zaustavljanju i parkiranju vozila. Policijski službenici će vršiti i nadzor autobusa kojima se organizirano prevoze djeca do škola – ispričao je Damir Jančijev, načelnik Postaje prometne policije Koprivnica.

Dodao je da će u svim prvim razredima biti održana i edukativna predavanja.

– Uz cestu će na lokacijama koje prosudimo da su ugrožene biti postavljen i mjerač brzine, koja je u područjima škola ograničena na 40 kilometara na sat – kazuje načelnik.

Ujedno, osnovna škola Đuro Ester u Koprivnici, jedina uz školu Blaža Mađera u Novigradu Podravskom ima svoju školsku prometnu jedinicu, čiji članovi i roditeljima i djeci olakšavaju put do škole.

Prvašiće koje su u školu pratili roditelji dočekali su i danas te uz pješački prijelaz zaustavljali automobile i put do škole učinili još sigurnijim.

čitam...
Loading...