Humanitarna akcija za Latice

FOTO Pržilo ga je sunce, mlatila tuča, no Tomislav Gregurić konačno je stigao kući: Jedva se suzdržavam, mislim da ću sada plakati do Virja

Predsjednica Latica Nevenka Fuchs istaknula je da će novac biti uložen u obnavljanje prostora u kampusu koji je Udruga dobila na korištenje od Grada Koprivnice, za što će biti potrebno oko dva milijuna kuna. Ovom akcijom skupljeno je 30-ak tisuća kuna.

13:20h
0
Foto: Sanjin Bojić

Nakon 16 dana i 2300 kilometara, Tomislav Gregurić je biciklom napravio puni krug i kroz cijelu Hrvatsku došao na početnu točku – u svoju Podravinu.


Danas, gotovo točno u podne, Tomislav je stigao na Zrinski trg u Koprivnici, gdje su ga dočekali građani, obitelj, prijatelji, volonteri Podravke, ali i članovi Udruge Latice, za koje je i krenuo na humanitarnu vožnju Hrvatskom.

Emocije su preplavile i Tomislava i sve prisutne, koji su mu se jedan po jedan bacali u zagrljaj, a potekla je i koja suza.

Jedva suzdržavam suze, ovo je nevjerojatno. Rekao sam da sam plakao do Kalinovca kada sam krenuo, mislim da ću sada plakati do Virja. Toliko toga smo prošli, toliko toga vidjeli, toliko ljudi upoznali, teško mi je i opisati kako se osjećam. Samo znam da sam sretan. Malo mi je žao što je sve završilo jer je putovanje bilo divno. Hvala svim udrugama koje su nas ugostile, svim ljudima koji su nam pomogli – preplavljen je bio naš biciklist.

Sretan je i što je Hrvatskom pronio glas o Laticama i o Koprivnici, čemu se nije ni nadao kada se krenulo s organizacijom projekta.

– Cilj je bio pomoći Udruzi. Jedan mali dio tog cilja je ostvaren, ima tu još puno posla. Odlučili smo osvijestiti ljude diljem Hrvatske, Udruga ima prekrasne prijatelje posvuda i nadam se da će sada svi znati za njih – poželio je Tomislav.

Na putu je bilo i vrlo teških dionica, a neke je izdvojio kao posebno izazovne.

– Ubilo me sunce od Neuma do Dubrovnika, jedva sam došao, nije bilo hlada, sunce je užasno pržilo, voda mi se zagrijala za 10 minuta… Slomila me Učka, nevjerojatno težak uspon, slomilo me Gornje Jelenje, slomila me tuča u Delnicama… Bilo je lijepo, uzbudljivo – poručio je uz smijeh, no dodao da ne žali ni za čim.

Nisam ni u jednom trenutku požalio što sam svoj godišnji odmor poklonio Laticama, želim im još puno toga pokloniti – zaključio je naš biciklist.

Tomislavu su zahvalili i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, dožupan Ratimir Ljubić i Dubravka Horvat iz Komunalca, koji su kupili simbolične kilometre za 2000 kuna i tako pomogli Udruzi Latice.

Predsjednica Latica Nevenka Fuchs istaknula je da će novac biti uložen u obnavljanje prostora u kampusu koji je Udruga dobila na korištenje od Grada Koprivnice, za što će biti potrebno oko dva milijuna kuna. Ovom akcijom skupljeno je 30-ak tisuća kuna.

Doček za Tomislava će u 15 sati biti organiziran i u njegovom rodnom Virju.

čitam...