Za čupave prijatelje

FOTO Psi dobili pojilice na četiri lokacije u gradu i, napokon, vlastiti park za igru i druženje

13:47h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Na području grada Koprivnice proteklog su tjedna postavljene četiri pojilice za pse, dok je na Gradskom sajmištu postavljen i otvoren Park za pse.

Pojilice su našle svoje mjesto na sljedećim lokacijama: Gradsko sajmište (kod vage), Florijanski trg (kod česme), Gradski bazeni Cerine (kod Kamp odmorišta) te ulica A. Starčevića (kod male dvorane).

Prve četiri pojilice Komunalac je kupio po pristupačnoj cijeni od 200 kuna po komadu, dok je cijena s postavljanjem za sve četiri pojilice iznosila 2.480 kuna.

U sklopu projekta ‘Mladi – snaga zajednice’, koji Grad Koprivnica i Komunalac provode s Europskom zakladom za filantropiju i društveni razvoj, na Gradskom je sajmištu postavljen je i Park za pse.

Park za pse je posebno osmišljen i ograđen prostor, u kojem će se psi moći neometano kretati, istrčavati te socijalizirati s ostalim psima. Komunalac je opremio park s dvije klupe za sjedenje, dvije kante za komunalni otpad te Fido kantom s vrećicama za pseći izmet.

Krajem tjedna u planu je postava i ostale opreme od strane predstavnika neformalne skupine mladih „Peseki“, a to su penjalice za pse, oglasna info ploča te tabla s pravilima ponašanja vlasnika psa.

Od sada svojeg četveronožnog člana obitelji možete povesti u Park za pse na zabavno druženje najmanje tri do pet puta tjedno, gdje će ga dočekati mnogo nesputane igre, veselja i druženja s ostalim ljubimcima i njihovim vlasnicima.