prisustvovao general markač

FOTO Puštanjem balona u zrak svečano otvoren dvostruki kružni tok na Ledinama, Lacković: Sve je ovo za sigurnost djece

Veliku ulogu u ostvarenju ovog projekta imao je đurđevački general Mladen Markač koji je izrazio zadovoljstvo učinjenim projektom, te isto tako izrazio nadu da će se jednog dana ovakav projekt raditi i na njegovim Peskima.

14:15h
0
Foto: Jurica Karan
Otvorenje novog kružnog toka u Djurdjevcu // Foto: Jurica Karan

Grad Đurđevac u suradnji s Županijskom upravom za upravljanje županijskim i lokalnim cestama ove godine krenuo je u zajednički projekt rekonstrukcije raskrižja Basaričekova-Radićeva-Vinogradska. Prijašnje raskrižje bilo je opasno za sve sudionike prometa, a sada je i to riješeno.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je oko 3,1 milijuna kuna, a kako se radi o spoju prometnica u nadležnosti Grada i Županijske uprave za ceste, ŽUC i Centar za vozila Hrvatske ovaj projekt su sufinancirali sa 85 posto, dok je preostali dio bio osiguran iz proračuna Grada.

Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Hrvoje Janči, predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković, Dragutin Guzalić, ravnatelj ŽUC-a, župan Darko Koren, general Mladen Markač, Centar za vozila Hrvatske, Vjekoslav Štimac, načelnik PU KKŽ, predstavnici PP Đurđevac, djelatnici HAK-a Đurđevac, predstavnici Mjesnog odbora Ledine i predstavnici izvođača i nadzora.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

– Ovaj kružni tok završen je prije roka, a prijašnje raskrižje predstavljalo je velik problem ponajviše ljudima koji nisu iz Đurđevca i koji nisu bili upoznati s njime. Sada smo i to riješili, a ovim duplim kružnim tokom smanjit će se brzina prometa, a osigurati dodatna sigurnost pješacima i vozačima – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Veliku ulogu u ostvarenju ovog projekta imao je đurđevački general Mladen Markač koji je izrazio zadovoljstvo učinjenim projektom, te isto tako izrazio nadu da će se jednog dana ovakav projekt raditi i na njegovim Peskima. Rekao je kako je njegov čin bila samo dužnost jednog građanina grada Đurđevca.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

– Hvala svima koji su pomogli ostvarenju ovog projekta. Zajedničkim radom možemo napraviti ono što smo naumili, a ovo je sve napravljeno u svrhu sigurnosti. Sigurnosti djece i sigurnosti aktivnih sudionika u prometu – kazao je saborski zastupnik i predsjednik đurđevačkog Gradskog vijeća Željko Lacković.

U znak svečanog završetka radova na kraju svečanosti vrtićarci Dječjeg vrtića Maslačak zajedno s renomiranim gostima ispustili su balone u zrak, a baloni su propraćeni pljeskom nestali u nebu.

Loading...