dan grada

FOTO ‘Projekti su nam uvijek ispred politike’

11:00h
0
Svečana sjednica ludbreškog Gradskog vijeća // Foto: Matija Gudlin
Svečana sjednica ludbreškog Gradskog vijeća // Foto: Matija Gudlin

Izuzetno sam zadovoljna jer smo uspjeli postići kvalitetan rad u Gradskom vijeću. Slažemo se oko ključnih odluka i projekti su nam uvijek ispred politike. U prošloj godini započeli smo vrlo važne projekte od sanacije odlagališta, gospodarskih zona, srednje škole do turističkih projekata, kazala je Renata Potočnik, predsjednica Gradskog vijeća.

Ludbreg je jučer, u subotu, obilježio i proslavio svoj Dan grada svečanom sjednicom Gradskog vijeća.


Dubravko Bilić // Foto: Matija Gudlin
Dubravko Bilić // Foto: Matija Gudlin

– Ovo je prigoda da se pogleda unatrag, ali još važnije da se pogleda prema naprijed. Grad nije samo jedan jednoznačni pojam gdje moramo štedjeti i ne usmjeravati novce u razvoj već je grad jedan vrlo složen organizam koji ne trpi čekanje, odgađanje i pauze stoga mi pokušavamo stalno investirati – rekao je Dubravko Bilić, ludbreški gradonačelnik.

Objasnio je kako su samo prošli tjedan vlastitim snagama predali europske projekte vrijedne oko 22 milijuna kuna, idući tjedan raspisuju javnu nabavu za investiciju sanacije odlagališta otpada Meka i zamjenu i modernizaciju javne rasvjete te da s nestrpljenjem čekaju da uspavani državni aparat raspiše natječaje za već spremne programe u vrijednosti 20 milijuna kuna.

Renata Potočnik // Foto: Matija Gudlin
Renata Potočnik // Foto: Matija Gudlin

– Izuzetno sam zadovoljna jer smo uspjeli postići kvalitetan rad u Gradskom vijeću. Slažemo se oko ključnih odluka i projekti su nam uvijek ispred politike. U prošloj godini započeli smo vrlo važne projekte od sanacije odlagališta, gospodarskih zona, srednje škole do turističkih projekata – kazala je Renata Potočnik, predsjednica Gradskog vijeća.

Ovakvom razvojnom strategijom Ludbrega zadovoljan je i Robert Podolnjak, potpredsjednik Hrvatskog sabora.

Robert Podolnjak // Foto: Matija Gudlin
Robert Podolnjak // Foto: Matija Gudlin

– Meni je čast što imam priliku svjedočiti doista kvalitetnim pomacima u Ludbregu. Iskreno sam impresioniran onime što se ovdje događa, naročito na gospodarskom i poduzetničkom planu. U ovom trenutku Ludbreg je jedna od razvojnih perjanica Varaždinske županije pa i sjeverozapadne Hrvatske. Grad će imati moju punu potporu u realizaciji projekata, planova i programa. Ludbreg i njihova razvojna strategija morala bi biti primjer svima drugima jer su pokazali da jedan mali grad ne mora ostati u sjeni većih susjednih gradova – objasnio je Podolnjak.

Tom prilikom na središnjem ludbreškom trgu predstavljen je najnoviji realizirani projekt pametno solarno drvo.

– Ovaj visokotehnološki proizvod domaći je proizvod ludbreških kompanija Ducati i Inoxmont. Projekt je realiziran uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša. Zamišljen je kao okupljalište svih onih koji će koristiti energiju za svoje prijenosne uređaje, ali i kao mjesto na kojem će se puniti i električni bicikli kompanije Ducati – objasnio je Bilić.

Pametno solarno drvo // Foto: Matija Gudlin
Pametno solarno drvo // Foto: Matija Gudlin

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljena su i priznanja zaslužnim Ludbrežankama i Ludbrežanima.

Zahvalnicu Grada Ludbrega dobili su Marija Kokanović iz Vinograda Ludbreških, Brankica Kovaček iz Hrastovskog, Mirko Špoljarić iz Sigeca Ludbreškog te 8.c razred Osnovne škole Ludbreg.

Plaketa Grada Ludbrega dodijeljena je Caritasu župe Presvetog Trojstva Ludbreg, Dječjem vrtiću Radost te tvrtkama Bomark Pak i Ducati komponenti.

Nagrade Grada Ludbrega uručene su Eduardu Horvatu iz Globočeca Ludbreškog i Nikoli Vidakoviću iz Ludbrega.

Nagradnu za životno djelo primila je Franciska Schubert iz Ludbrega dok je počasnim građaninom Ludbrega proglašen mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup.

 

čitam...