Javni radovi u koprivnici

FOTO Radnici krenuli na održavanje javnih površina, Ivanka Jurčević: Ova prilika mi znači jako puno, mogu zaraditi nešto i kupiti drva

Nakon potpisivanja ugovora, novozaposleni na javnim radovima krenuli su na prvi radni dan.

08:43h
0
Foto: Sanjin Bojić

Danas je Grad Koprivnica potpisao ugovore s teže zapošljivim osobama koje će u idućih šest mjeseci raditi na koprivničkim javnim površinama.

Radi se o mjeri aktivne politike zapošljavanja “Javni rad”, a više desetaka osoba time je dobilo priliku za posao i zaradu. Među njima je i Ivanka Jurčević, koja već ima iskustva rada na sličnim poslovima.

– Radila sam godinama u Komunalcu, više od tri godine, radila sam i u Slavoniji, otkud i dolazim. Nažalost, morala sam doći za vrijeme rata ovdje. Puno mi znači ova prilika, puno se popuni kućni budžet – rekla nam je ona.

Snježana Gazi // Foto: Sanjin Bojić

Taj posao mnogo znači i Snježani Gazi, koja također ima poteškoća s osobnim primanjima.

– Nisam bila nigdje zaposlena, ali radila sam već na javnim radovima, čistila sam WC-e i premetala blokove. Ova prilika mi znači jako puno, da si zaradim nešto – rekla nam je ona.

– I kupimo si drva za zimu – dodala je Ivanka.

Gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuo je koliko je važna pomoć radnika u uljepšavanju Koprivnice.

Mišel Jakšić // Foto: Sanjin Bojić

– Zahvaljujem vam na iskazanom interesu, drago mi je da ćemo se u idućih šest mjeseci i viđati i družiti. Moramo reći da vaša pomoć kod održavanja i uljepšavanja našeg grada je nešto što nam puno znači, sve dosadašnje generacije ljudi koji su prošli kroz naše radove pokazali su se jako dobrima i korisnima. Stavimo na stranu mogućnost da si zaradite plaću, puno više vi značite nama i gradu. Skidam vam kapu do poda – poručio im je gradonačelnik i pozvao ih da mu se obrate kada god žele jer su njegova vrata uvijek otvorena.

Nakon potpisivanja ugovora, novozaposleni na javnim radovima krenuli su na prvi radni dan.

Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić

čitam...