SKORO GOTOVO

FOTO Radovi na rekonstrukciji ceste Starigrad – Reka prilaze kraju, završetak predviđen za rujan

Izvan naseljenog dijela izgradit će se obostrane biciklističke staze, dok će unutar naselja niknuti pješačka staza.

19:00h
0
Foto: Grad Koprivnica

U ovome trenutku traje izgradnja pješačke staze na Mažuranićevu trgu u Reki, radovi na uređenju kanala prema potoku u Starigradu te ostali završni radovi, a sve to u sklopu rekonstrukcije spojne prometnice između Starigrada i Reke.

Završetak radova na prometnici dugoj 2.863,87 metara očekuje se tijekom rujna. Izvan naseljenog dijela izgradit će se obostrane biciklističke staze, dok će unutar naselja niknuti pješačka staza. Radove su danas obišli gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić i pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

Investitor je grad Koprivnica, a izvođači radova Zajednica ponuditelja PZC Varaždin d.d. i Koming d.o.o. Koprivnica. Projektnu dokumentaciju izradila je tvrtka Elit biro d.o.o. koja ujedno obavlja i poslove stručnog nadzora nad građevinskim radovima. Poslove koordinatora zaštite na radu u fazi izvođenja radova obavlja tvrtka Ing Inspekt d.o.o.

Projekt je sufinanciran iz sredstava Europskog fonda za ruralni razvoj, Mjere 07 Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima, Podmjere 7.2. Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije, Operacije 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta s maksimalnim iznosom javne potpore od 7.506.800,00 kuna.