DNEVNA BOLNICA I ENERGETSKA OBNOVA

FOTO Radovi na unapređenju koprivničke bolnice u punome su jeku, Koren: Zdravstvo ne trpi zaostajanje

Župan Koren kazao je kako 2019. godinu ponajprije vide kao godinu investicija u zdravstvo. Također, u planu su i drugi radovi na bolničkom kompleksu koje će, vjeruje, isplanirati ove godine.

10:24h
0
Foto: Marko Dedić

Realizacija projekta dnevne bolnice Opće bolnice Dr. Tomislava Bardeka te energetska obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije u punome je jeku.


Najznačajniji investicijski projekt, vrijedan 48,7 milijuna kuna, u sektoru zdravstva u županiji tijekom posljednjih nekoliko godina kojim će svi dobiti najvišu razinu medicinske usluge danas je obišao župan Darko Koren te njegovi suradnici.

Ravnatelj koprivničke bolnice Mato Devčić podsjetio je kako su građevinski radovi započeli 5. travnja. Ukupna površina iznosi četiri tisuće kvadratnih metara, od čega se 1600 odnosi na novoizgrađenu građevinu, odnosno dnevnu bolnica za pet djelatnosti: fizikalnu medicinu, psihijatriju i neurologiju, anesteziologiju i dio palijativne skrbi.

Mato Devčić // Foto: Marko Dedić

– Težište rekonstrukcije je na pedijatriji koji se potpuno rekonstruira. Očekivani završetak radova je 30. studenoga. Vjerujem kako ćemo 3. veljače 2020. godine moći u potpunosti aktivirati sve prostore koji se izgrađuju i rekonstruiraju – kazao je Devčić.

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković naglasila je kako je projekt energetske obnove zgrade Hitne vrijedan 1.400.000,00 kuna. Sredstva dolaze iz europskih fondova.

Mirjana Hanžeković // Foto: Marko Dedić

– Radovi su započeli u lipnju, a trebali bi završiti krajem listopada. Trenutno se radi na izgradnji fasade i prvoga kata, odnosno prostorija za odmor osoblja. Planirana je zamjena rasvjete, postavljanje ventilacije, poboljšat će se izgled zgrade i zamijeniti stolarija. Poboljšat će se uvjeti za rad osoblja, uprava, ali i sama usluga – objasnila je M. Hanžeković.

 

Župan Koren kazao je kako 2019. godinu ponajprije vide kao godinu investicija u zdravstvo. Također, u planu su i drugi radovi na bolničkom kompleksu koje će, vjeruje, isplanirati ove godine.

Darko Koren // Foto: Marko Dedić

Investicije predstavljaju veliki iskorak u podizanju standarda pružanja usluga našim stanovnicima. Unatoč globalnim problemima u zdravstvu ipak ćemo pronaći prostor za ulaganje jer je zdravstvo sustav koji ne trpi nijedan dan zaostajanja u koracima, prije svega u opremi koja se mijenja, a zatim i u pratećim prostornim sadržajima – izjavio je.

čitam...