pruga i dravski most

FOTO Radovi su u tijeku, stotinjak turskih radnika bit će smješteno u Dimačevom noćnom klubu Valentino

Obilaskom terena uvjerili smo se kako se u Valentinu doista nešto događa o čemu su svjedočila dva šlepera parkirana na samom ulasku u objekt.

09:39h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Radovi na izgradnji koprivničkog dijela dionice pruge od Križevaca preko Koprivnice do mađarske granice koju grade turski radnici svakodnevno su sve vidljiviji.

Kako neslužbeno doznaje portal ePodravina, stotinjak turskih radnika bit će smješteno na području Općine Peteranec, točnije, u bivšem noćnom klubu Valentino u vlasništvu Zdravka Dimača.

Na naš upit vlasnik objekta Valentina kazao je tek kratko kako je riječ o privatnom projektu koji nije od interesa šire javnosti.

– Ne znam zašto bih o tome pričao. Često puta sam, ne svojom voljom, bio predmetom pisanja, no ljudi koji puno proizvode uvijek su predmet razgovora – poručio je kratko Dimač.

Kao što je poznato, na projektu će raditi turska tvrtka Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A. S., a posao bi trebao biti završen do 25. studenog 2023. godine.

Isto je tako poznato da je u Križevcima na 16 hektara, svega nekoliko minuta od centra grada, već sagrađeno i naseljeno veliko kontejnersko naselje u kojem je smješteno 400-tinjak turskih radnika. U sklopu kampa, u stotinjak kontejnera su niknuli uredi, smještajni kapaciteti, kuhinja, skladišni prostori…

U objektu Valentina traju radovi

Dolaskom turskih radnika zadovoljan je gradonačelnik Križevaca Mario Rajn za pretpostaviti je da je zadovoljan i načelnik Peteranca Krešimir Matijašić, no on nam je rekao kako nema nikakvih službenih informacija o tome da bi se na samom ulasku u njegovu općinu s koprivničke strane na duži period smjestilo stotinjak stranih državljana.

Obilaskom terena uvjerili smo se kako se u Valentinu doista nešto događa o čemu su svjedočila dva šlepera parkirana na samom ulasku u objekt. Kako su nam potvrdili neki od Peterančana, već nekoliko se dana tamo odvijaju radovi, nadograđena je ograda i sagrađena nova nadstrešnica.

– Mi smo i ovak crno selo. Rekli su da budu prvo radnici, a onda starački. Sad vidimo da se nekaj radi. Možda se natalitet popravi, kad ga već mi sami ne dižemo – rekla nam je jedna sugovornica iz Peteranca.

 

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija