1700 POTPISA

FOTO Rajn predao listu za Županijsku skupštinu: Očekujem četiri ili pet mandata u skupštini, a u Križevcima apsolutnu pobjedu

Na tragu protekle uspješne četiri godine u Križevcima, želimo za Križevce, za Prigorje, budući da nam je lista tako koncipirana, biti jasan smjer novih zelenih politika koje promoviramo, rekao je Rajn.

11:34h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Aktualni gradonačelnik Križevaca Mario Rajn predao je danas u prostorima Županijske uprave listu za Županijsku skupštinu.

– Sa svojim najbližim suradnicima i predlagačima kandidacijske liste grupe birača Marija Rajna predali smo 1700 potpisa za kandidaturu za Županijsku skupštinu. Idemo kao kandidacijska lista grupe birača, dakle nezavisni. Malo je procedura duže trajala, zahvaljujem na razumijevanju. Svakako, cilj nam je biti oni koji nudimo rješenja. Na tragu protekle uspješne četiri godine u Križevcima, želimo za Križevce, za Prigorje, budući da nam je lista tako koncipirana, biti jasan smjer novih zelenih politika koje promoviramo – rekao nam je Rajn.

Napomenuo je da imaju niz projekata koje su kandidirali i koji su uvršteni u razvojni sporazum Županije.

– Smatramo Županiju bitnom, budući da se nacionalna politika tako postavlja da upravo Županija transferira značajan dio sredstava iz Fonda za oporavak višegodišnjeg financijskog okvira, odnosno plana. Prema tome, ne bojimo se kritike, ne bojimo se kritiku ni dati, ali prije svega ovdje smo da dajemo konstruktivna rješenja – ispričao je Rajn.

Želja mu je ostvariti četiri ili pet mandata.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Sigurno očekujemo prolazak praga, što samim time sugerira najmanje dva, ali ja vjerujem da mi idemo prema četiri ili pet mandata, budući da su izborni rezultati koje smo ostvarili dosad u Križevcima na temelju nekih povijesnih anketa sugerirali da se možemo nadati svakako samostalnom klubu, dakle minimalno tri, ali onda, naravno, ovisno o D’Hondtovoj metodi… Moramo vidjeti koliko ima lista i kakva će biti distribucija. U svakom slučaju, radit ćemo intenzivno na terenu da bismo imali samostalni klub zastupnika u Županijskoj skupštini. To je minimum koji očekujem – kaže.

Rajn je jučer predao i 1300 potpisa za kandidaturu za gradonačelnika Križevaca, gdje se za tu poziciju natječe čak osam kandidata.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

U drugom krugu u očekuje dosadašnje partnere iz SDP-a, odnosno Marka Katanovića.

– U moru od osam kandidata, čini mi se da velike stranke možda imaju pola koraka prednosti i njihovi kandidati da su tu negdje, ali primjećujem i kampanje ljudi koji imaju dosta mladih ljudi. Vjerujem da će izlaznost biti na razini, dovoljna da se pokaže parlamentarizam, odnosno demokratičnost u najboljem procesu. Možda u drugom krugu očekujem dosadašnje partnere iz SDP-a, s obzirom na to da dijele značajan dio politike s nama, čini mi se bi da na tom tragu i valu mogli u drugi krug – objašnjava Rajn.

Rekao nam je kako svakako očekuje pobjedu i apsolutnu većinu u Križevcima.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

čitam...