20. rođendan zbora

FOTO Raznolikim repertoarom zbor Ime ljubavi publici pružio nezaboravni glazbeni doživljaj

10:00h
0
Nastup zbora Ime ljubavi // Foto: Matija Gudlin

Zbor nastoji proširiti svoju publiku i pokazati da crkveni zborovi ne moraju pjevati samo nabožnu glazbu, a sudeći prema reakcijama publike, to su svakako i uspjeli.

U crkvi sv. Nikole u Koprivnici jučer je svoj 20. rođendan nastupom proslavio zbor Ime ljubavi.

Riječ je o zboru crkve sv. Nikole koji već dugi niz godina uveličava nedjeljne mise, no svoj repertoar dopunjuju i modernim skladbama, gospelom, klasikom pa i pop-rock kompozicijama. Dio svoje bogate raznovrsnosti pokazali su i jučer brojnim posjetiteljima koncertom nakon euharistijskog slavlja.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Koncert je bio podijeljen u tri dijela. U prvom je dijelu zbor izveo četiri skladbe među kojima se istaknuo Očenaš i uglazbljena pjesma Opomena Antuna Branka Šimića, koja je mnoge ostavila bez riječi.Drugi dio je bio rezerviran za nastupe istaknutih bivših članica zbora koje danas grade solo karijeru, Helene Hraščanec i Romane Pavliše, dok je Matea Vujičić izvela impresivnu orguljašku improvizaciju. U trećem se dijelu istaknula skladba “Dijete, volim te” voditelja zbora Roka Žaje.

Zbor osim svojih glasova koristi i instrumente, ne samo orgulje i klavir, koji su uobičajeni u nastupima crkvenih zborova, već i bubnjeve, flaute, zvečke i mnoge druge. Time nastoje proširiti svoju publiku i pokazati da crkveni zborovi ne moraju pjevati samo nabožnu glazbu, a sudeći prema reakcijama publike, to su svakako i uspjeli.

Zbor je osnovan 1996. godine, a osim redovitih nedjeljnih nastupa u crkvi sv. Nikole gostuje i diljem cijele Hrvatske.

čitam...
Loading...