DIGITALNA POSLOVNA HRVATSKA

FOTO Razvoj manjih sredina te ulaganje u tehnologiju i industriju bile su teme konferencije u koprivničkom inkubatoru

Gradonačelnik Jakšić kazao je kako je Koprivnica prihvatila digitalnu transformaciju jer, radi budućnosti naše djece, moramo pratiti znanja i trendove prema kojima svijet ide.

09:09h
0
Foto: Grad Koprivnica

Konferencija Digitalna poslovna Hrvatska održana je jučer u koprivničkom Inkubatoru kreativnih industrija, u organizaciji Poslovnog dnevnika, Večernjeg lista, Grada Koprivnice i Entera.

Glavni urednik Poslovnog Vladimir Nišević, načelnik Sektora razvoja digitalne infrastrukture i usluga u javnom sektoru Božo Zeba, predstavnik inkubatora iz Novske Krešimir Katušić, direktorica koprivničkog Entera Martina Mak, prof.dr.sc. Krešimir Buntak sa Sveučilišta Sjever i direktor prodaje ECS Eurocomputer Systems Krešimir Jurić raspravljali su o razvoju i decentralizaciji manjih sredina putem ulaganja u nove tehnologije i industrije.

– Volimo se podičiti da stalno pratimo trendove, kako biti otvoreniji i omogućili i građanima i poduzetnicima da u par klikova dođu do svih potrebnih papira. Napravili smo dosta, a naš inkubator kreativnih industrija će tu puno doprinijeti. Digitalna transformacija ove zemlje ne smije stati na lokalnom, treba nam jasna transformacija cijele javne uprave, i to ne samo digitalna nego i decentralizacija vlasti. Napravili smo korake prema digitalnom društvu, no uvijek nam treba još par žigova u resornim ministarstvima, što se čeka mjesecima. Što će procesi biti brži, prije ćemo shvatiti da nam ne trebaju sva ta ministarstva pa će se smanjiti i porezna presija – kazao je Jakšić u uvodnom govoru.

Dodao je kako je Koprivnica prihvatila digitalnu transformaciju jer, radi budućnosti naše djece, moramo pratiti znanja i trendove prema kojima svijet ide.

čitam...
Loading...