izgradnja kanalizacije

FOTO U Rečkom polju krenuli radovi vrijedni pet milijuna kuna

14:00h
0
Radovi u Rečkom Polju // Foto: Matija Gudlin
Radovi u Rečkom Polju // Foto: Matija Gudlin

Ovo nam je vrlo važna investicija jer smo kod svake jače kiše imali problema s državnom prometnicom. Očekujemo da ćemo lakše i jednostavnije staviti pod kontrolu ono sa čime smo imali problema, a to su vodene bujice koje su se izlijevale prema kućama i cesti, istaknuo je Mišel Jakšić, zamjenik koprivničke gradonačelnice.

Radovi na izgradnji kanalizacijske mreže u ulici Rečko polje u Reki kraj Koprivnice započeli su danas, u ponedjeljak. Provode se u sklopu projekta Izgradnja i rekonstrukcija sustava vodoopskrbe i odvodnje aglomeracije Koprivnica koji obuhvaća i radove u općinama Koprivnički Ivanec i Peteranec.


Josip Pobi // Foto: Matija Gudlin
Josip Pobi // Foto: Matija Gudlin

– Prijavili smo se na natječaj Ministarstva poljoprivrede i Hrvatskih voda gdje smo dobili 19,2 milijuna kuna i to je 90 posto ukupnih sredstava pri čemu resorno ministarstvo osigurava 60 posto sredstava. Preostalih 10 posto financijskih sredstava osiguravaju jedinice lokalne samouprave – rekao je Josip Pobi, direktor Koprivničkih voda.

Dodao je kako je vrijednost radova u Rečkom polju 4,9 milijuna kuna bez PDV-a, a svaka parcela u ulici dobit će izvod u svoju parcelu što će građanima pojednostaviti samo i priključenje te smanjiti cijenu priključenja.

Mišel Jakšić // Foto: Matija Gudlin
Mišel Jakšić // Foto: Matija Gudlin

– Ovo nam je vrlo važna investicija jer smo kod svake jače kiše imali problema s državnom prometnicom. Vjerujem da će se rješavanjem problema kanalizacije u Rečkom polju steći uvjeti za daljnje infrastrukturne zahvate koje ljudi ovog mjesnog odbora zaslužuju, ali isto tako očekujemo da ćemo lakše i jednostavnije staviti pod kontrolu ono sa čime smo imali problema, a to su vodene bujice koje su se izlijevale prema kućama i cesti – istaknuo je Mišel Jakšić, zamjenik koprivničke gradonačelnice.

Radovi bi trebali završiti do 1. listopada jer, kako kaže Pobi, povlačenje ovih sredstava za ovaj projekt moguće je do 31. prosinca.

Izvođači radova su koprivnički Koming i Vodogradnja iz Varaždina, a poslove stručnog nadzora obavljat će Energetika iz Koprivnice.

čitam...