OPSEŽNO

FOTO Rekonstrukcija montažne zgrade Dječjeg vrtića Loptica završit će krajem mjeseca

Vrijednost radova iznosi 2.212.164,00 kuna bez PDV-a, a s PDV-om 2.765.205,00 kuna.

13:30h
0
Foto: Grad Koprivnica

Montažna zgrada koprivničkog Dječjeg vrtića Loptica prolazi kroz opsežnu rekonstrukciju. Ista je osigurana projektom Prominent MED sufinanciranim Europskim fondom za regionalni razvoj, a provodi se u suradnji grada Koprivnice i Regionalne energetske agencije Sjever.

Točnije, provodi se osam mjera rekonstrukcije, a to su: sanacija svih instalacija vodovoda i odvodnje te svih sanitarnih čvorova, ugradnja energetski učinkovite fasade, stolarije i toplinska izolacija stropa, ugradnja prozirnih elemenata u nadstrešnice terasa s ciljem povećanja dnevnog svjetla u dnevnim boravcima djece, ugradnja didaktičkih sredstava na rekonstruiranu fasadu zgrade, sanacija unutarnjih pregradnih zidova koji su oštećeni zbog utjecaja vlage, zamjena podova u dnevnim boravcima djece i hodniku, rekonstrukcija postojeće kotlovnice i proizvodnje potrošne tople vode te ugradnja ventilacije u dnevne boravke djece.

Vrijednost radova iznosi 2.212.164,00 kuna bez PDV-a, a s PDV-om 2.765.205,00 kuna. Grad Koprivnica u projektu sudjeluje s 46 posto vlastitih sredstava, a 54 posto sredstava je osigurano iz projekta Prominent MED. Rok izvođenja radova je 31. kolovoza 2019. godine, nakon čega će vrtić biti spreman početi s radom. Mjere bi trebalo poboljšati energetsku učinkovitost, funkcionalnost instalacija, kvalitetu uvjeta za boravak, igru i učenje djece te produljiti vijek trajanja zgrade.

Radove su u petak obišli gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal i pročelnici Tomislav Golubić i Dario Jembrek.

čitam...
Loading...