KRALJICA KRIŽEVAČKE KULTURE

FOTO Renata Husinec u križevačkoj crkvi govorila o sv. Marku Križevčaninu i doprinosu Ogranka Matice hrvatske

Poetsko-glazbeni recital Svetom Marku Križevčaninu u čast izvela je udruga dr. Stjepana Kranjčića i Zbor mladih križevačkih župa Crisinus.

12:16h
0
Foto: Grad Križevci

Doprinos Ogranka Matice hrvatske u Križevcima u štovanju sv. Marka Križevčanina naziv je predavanja koje je u nedjelju u križevačkoj župnoj crkvi sv. Ane održala Renata Husinec.

Predavanja je organizirala Udruga za promicanje znamenitih Križevčana dr. Stjepana Kranjčića, a R. Husinec govorila je o Matici hrvatskoj, njezinu ogranku, događajima prije i samoj kanonizaciji sv. Marka Križevčanina te poštovanju, prikupljanju i otkrivanju bogate baštine.

Dotaknula se knjiga Križevci – grad svetog Marka Krizina – Križevčanina, Kraljica Mučenika Nikole Bengera i drugih, pri čemu je posebno predstavila knjigu Humenski zavod i trojica košičkih mučenika Stanislava Stolarika.

Pokazala je i kalendare koje Ogranak objavljuje od 1995. godine, podsjetila na znanstvene skupove i govorila o izložbama praćenim katalozima te o projektu predstavljanja razglednica. Okupljenima je, sa župnikom Stjepanom Sovičekom, darovala kalendar za 2019. godinu s likom sv. Marka na naslovnici.

Poetsko-glazbeni recital Svetom Marku Križevčaninu u čast izvela je udruga dr. Stjepana Kranjčića i Zbor mladih križevačkih župa Crisinus. Predsjednica Udruge Tanja Baran R. Husinec nazvala je kraljicom križevačke kulture.

Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci

čitam...