Veliki u malom

FOTO Renault osvježava svoju uspješnicu najprivlačnijim Clijom dosad

15:14h
0
Novi Clio - spoj nenadmašne posvećenosti detaljima i dizajna // Foto: renault.hr

Najprodavaniji francuski automobil, koji je često viđen na našim prometnicama, doživio je veliki redizajn. Novi Clio nadahnut je konceptnim automobilom DeZir i prvi je model na kojem je primijenjen novi dizajnerski smjer marke.

Prvi puta je prikazan javnosti prije 26 godina, a u najnovijoj izvedbi donosi velike izmjene u vanjskom, ali i unutarnjem izgledu. Sprijeda su redizajnirane gornja maska na kojoj je smješten logotip i donja maska, koja je sad vizualno šira i modernija. Straga je izmijenjen odbojnik koji je sada mnogo robusniji.

Prednja Full LED svjetla Pure Vision obavljaju funkciju dugih i kratkih svjetala. Ta tehnologija automobil čini privlačnijim i sigurnijim, zahvaljujući 20% snažnijem osvjetljenju u odnosu na halogena svjetla uz istodobno smanjenje zasljepljivanja. U bogatije opremljenim inačicama prednja svjetla novog Clija uključuju i LED dnevna svjetla u obliku slova C, u skladu s Renaultovim novim svjetlosnim potpisom. U osnovnim inačicama i onima sa srednjom razinom opreme, prednji kraj novog Clija krase LED dnevna svjetla i kromirana linija koja se proteže donjim dijelom prednje maske.

U izradi unutrašnjosti novog Clija upotrijebljeni su materijali rezervirani za najluksuznije Renaultove modele. Tekstura plastike vizualno i na dodir kvalitetnija je nego dosad, kromirani umetci suptilniji su i s manje sjaja, a boje u unutrašnjosti profinjenije. Ukratko, novi CLIO zreliji je automobil čiji zavodljiv vanjski izgled savršeno upotpunjuje profinjena unutrašnjost.

Zahvaljujući novom programu personalizacije, novi CLIO dostupan je u više od 30 različitih kombinacija boja. U svoj automobil udahnite život naljepnicama za krov, retrovizorima u različitim bojama ili dvobojnom karoserijom. Osim toga na raspolaganju su vam i četiri paketa za personalizaciju vanjskog izgleda, primjerice prednje maske i bočnih zaštitnih obloga.

Unutrašnjost novog Clija dostupna je u dvjema bojama: crvenoj i sivoj. Boje na armaturnoj ploči više nisu određene presvlakama sjedala, što kupcu pruža veću slobodu personalizacije.

Na glasu po dinamičnim voznim svojstvima, novi CLIO jednako se dobro snalazi u gradu i na otvorenoj cesti, a sada je opremljen i sustavom za pomoć pri parkiranju Easy Park Assist koji vožnju gradom čini još jednostavnijom. Ovisno o paketu opreme nude vam se tri inačice umreženih multimedijskih sustava, uključujući i domišljati sustav R&Go® te najnoviju generaciju sustava R-LINK.

Uvođenjem motora 1.5 dCi 110 i spajanjem 6-stupanjskog ručnog mjenjača s motorom TCe 120 novi CLIO sada ima jednu od najraznovrsnijih ponuda motora u segmentu.

Dostupan u kompaktnoj izvedbi ili kao karavan, s tri paketa opreme te brojnim mogućnostima personalizacije, novi CLIO spreman je osvojiti velik broj kupaca najrazličitijih zahtjeva i očekivanja.

 

čitam...
Loading...