FOTO: Ribolovci svome gradu // Sajam ribolovne opreme i gastrosajam potpuno podbacili

11:45h
0
Tisuće posjetitelja došle su na 12. po redu manifestaciju

Manifestacija ‘Ribolovci svome gradu’, u organizaciji Sportsko-ribolovnog kluba Koprivnica te Turističke zajednice grada Koprivnice, a uz pomoć Grada Koprivnice, održana je 12. put na Zrinskom te na Trgu bana Josipa Jelačića.


Pored već tradicionalnog natjecanja u spravljanju fiš-paprikaša, lova ribe udicom na ‘asfaltu’, degustacije ribljih jela, prezentacije starih zanata, kiparsko-keramičarske kolonije, izrade drvenog čamca na starinski način te natjecanja ribolovaca u Rasinji, manifestacija je ponudila i dva noviteta –  gastrosajam, gdje su proizvođači mogli ponuditi svoje proizvode od ribe, poput sušene ribe, kobasica te riblje paštete, i sajam rabljene ribolovne opreme. I ove je godine najveću pozornost privukao bazen, gdje su mnogi mališani upecali prvu ribu u životu.

– Vidjeti dječicu od tri ili četiri godine, sa štapom u ruci, kako ih roditelji drže nad bazenom, to je istinska poruka ove manifestacije. Kod naših najmlađih razvijati ljubav prema prirodi i ribolovnom sportu – istaknuo je Krešimir Vrhoci, predsjednik ŠPK Koprivnica, organizatora događaja.

Devet se ekipa natjecalo u kuhanju fiš-paprikaša, a ocjenjivački je sud najboljim ocijenio paprikaš ekipe ŠRD Som iz Kerestinca. Drugo mjesto osvojila je ekipa Koprivničko-križevačke županije, a treće Tomislav Pandurić iz Zagreba. Ove se godine po prvi put ocjenjivala i uređenost stola za pripremu fiš-paprikaša, a gastrotim Podravke najvišu je ocjenu dao ekipi Neuništivih. Drugo mjesto pripalo je Restoranu Zrinski, treće Gradu Koprivnici, a četvrto Oldtimer klubu Biciklin iz Koprivnice. U sklopu manifestacije održan je i IV.kup grada Koprivnice u sportskom ribolovu u Rasinji. Ekipno prvo mjesto osvojio je ŠRK Karas iz Kuzminca, drugo ŠPK Koprivnica, a treće B-šport iz Koprivnice. Pojedinačno, najbolji je bio Dino Hrene iz ŠPK B-šport, drugo Goran Gašip iz ekipe Karas Kuzminec, a treći je bio Leon Međimurec, također iz Karasa.

– Usprkos nemogućim vremenskim uvjetima, snijegu i vjetru, riba je dobro grizla – istaknuo je Vrhoci, dodavši kako je iznimno zadovoljan odazivom građana na manifestaciju, koju je posjetilo nekoliko tisuća ljudi, a zbog vremenskih uvjeta zapravo je trajala samo jedan dan. Što se tiče noviteta manifestacije, sajma rabljene ribolovne opreme, te gastrosajma, situacija je sasvim drugačija.

– Može se reći da su potpuni promašaj. Nije bilo gotovo nikakvog interesa, no nadamo se kako će se u nadolazećim godinama to promijeniti – istaknuo je Vrhoci.

Kompletnu galeriju možete pregledati ovdje

{vsig}fun/03-2013/130325-ribolovci{/vsig}

{webplayer video=http://www.youtube.com/watch?v=DV5IFNdoPao type=youtube}

čitam...