Rotary bal

FOTO Rotarijanci dobrog srca na aukcijskoj prodaji prikupljaju novac za talentirane učenike slabijeg imovinskog stanja

Osim same materijalne pomoći u obliku stipendija koprivnički rotarijanci ovom akcijom odašilju društvu poruku da je briga i senzibilizacija javnosti za talentirane mlade ljude prioritet djelovanja zajednice.

20:38h
0
Rotary bal, Đurđevac // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Jubilarni, 13. po redu, Rotary bal s humanitarnom notom održava se večeras u đurđevačkom hotelu Picok.

Već tradicionalno u sklopu bala organizirana je prodajna aukcija slika cijenjenih hrvatskih umjetnika, koji su svoje umjetničke radove stvorili na likovnoj koloniji, koju je organizirao koprivnički Rotary Club kako bi se donirala za bal.

Radi se o eminentnim sve redom akademski obrazovanim umjetnicima koji su svoje radove nebrojno puta izlagali u zemlji i inozemstvu. Ovoj akciji su se pridružili i profesori s Likovne akademije u Zagrebu: Zlatko Kauzlarić Atač i Darko Bakliža koji su potaknuti plemenitošću navedene akcije angažirali zagrebački krug umjetnika koji su se sa zadovoljstvom pridružili ovoj akciji.

Sredstva prikupljena na aukciji već devetu godinu za redom daju se za stipendiranje talentiranih učenika slabijeg imovinskog stanja iz koprivničke i đurđevačke Gimnazije. Osim same materijalne pomoći u obliku stipendija koprivnički rotarijanci ovom akcijom odašilju društvu poruku da je briga i senzibilizacija javnosti za talentirane mlade ljude prioritet djelovanja zajednice.

Osigurane stipendije bit će poticaj učenicima za daljnji rad i potvrda njihovom samopouzdanju da netko prepoznaje njihov talent, kreativnost i izvrsnost koju postižu u težim životnim uvjetima spram drugih svojih kolega. Nadamo se da će ova akcija koprivničkih rotarijanaca dokazati da kriza dobrote u Koprivnici ne postoji.

Na balu su predstavljeni i talentirani učenici, a goste uz vrhunsku enološku i gastronomsku ponudu zabava glazbeni sastav Hot Stuff.

čitam...
Loading...