javni poziv

FOTO S koprivničkim udrugama sklopljeno 60 ugovora teških 1,2 milijuna kuna, K. Lulić: Kultura nas čini ljudima

Potpisani su ugovori za 60 udruga koje su ukupno prijavile 83 programa.

10:05h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Iako je pandemija koronavirusa doprinijela krizi na svim područjima, u Gradu Koprivnici uspjeli su stvoriti model kako bi se umjetnički i kulturni programi te udruge civilnog društva podržali u jednakom obimu kao što je to i dosad bio slučaj.

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji održan je, tako, prijem za dio predstavnika udruga čiji rad će u 2021. godini biti sufinanciran kroz Javni poziv. Danas, u prvom krugu potpisivanja, potpisani su ugovori za 60 udruga koje su ukupno prijavile 83 programa.

Ove godine ukupan iznos koji je predviđen ugovorima je milijun kuna, od ukupno planiranih 1,94 milijuna kuna.

Osim gradonačelnika Mišela Jakšića, potpisivanju je nazočila zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, a pridružila se i pročelnica za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

Foto: Ivan Balija
Mišel Jakšić // Foto: Ivan Balija

– Žao mi je što nismo realizirali sve ono što smo si zacrtali, ali drago mi je da smo se danas opet okupili i da smo prošlu godinu ipak uspjeli isfinancirati i financirati one stvari koje su nužne da bi život, na neki način, funkcionirao ili barem hibernirao dok se ne stvore novi uvjeti. Danas sklapamo 60 ugovora teških oko 1,2 milijuna kuna. Od sveg srca vam zahvaljujem na svemu onome što radite za naš grad, za građane, što ste, u konačnici, krasni promotori imena Koprivnice i svega onoga lijepoga što Koprivnica i Podravina nose u sebi – kazao je Jakšić.

Foto: Ivan Balija
Karla Lulić // Foto: Ivan Balija

Ispred udruga se obratila Karla Lulić iz udruge Dobar film.

– Kultura nas čini ljudima, da promičemo svoja znanja, dijelimo iskustva i to nas čini zaista ljudima. Ove će godine, zahvaljujući naporima, Koprivnica postati i filmska kulisa. Hvala svima na potpori – rekla je.

 

Gradonačelnik Jakšić je, naposljetku, prisutnima uručio ugovore o sufinanciranju programa i projekata.

čitam...