DANAS KREĆU PREGLEDI

FOTO Samuel Zobundžija šalje jedno veliko HVALA! iz Rusije, majka Jasmina: Iznenađena sam i sretna što je tolikim ljudima stalo do njega

Renato i Samuel su nam se javili da su sretno stigli u Rusiju i nakon što su se smjestili danas su krenuli u Kliniku za mikrokirurgiju oka Fjodorov u St. Petersburgu.

11:30h
0
Foto: privatna arhiva

Maleni Samuel, čudo iz Peteranca, jučer je u 15 sati stigao u Sankt Petersburg te zajedno sa svojim ocem Renatom krenuo u mogući novi život. Na putu do tog novog života nalazi se očna klinika “Dr. Fjodorov” u spomenutom gradu, odnosno u Rusiji.


Naša priča o Samuelu potaknula je mnoge sugrađane da pomognu obitelji Zobundžija kako bi ovaj maleni dječak mogao otići na desetak dana u Rusiju na preglede i vježbe za njegove slabovidne oči, a sve s ciljem da se njegov vid, odnosno oko 10 posto vida koji mu je preostao, poboljša. Naša je priča potaknula i Općinu Peteranec koja je obitelji Zobundžija pomogla s visokih 10.000 kuna.

– Već me prvi dan nakon što ste objavili priču zvalo nekoliko ljudi, baš sam iznenađena i razdragana što je ljudima koji nas ni ne poznaju stalo do Samuela – rekla je Samijeva majka Jasmina te napomenula kako se žele zahvaliti svima koji su ih zvali, pisali, izrazili riječi podrške, ohrabrenja, nade, svima koji su pomogli financijski.

Renato i Samuel su nam se javili da su sretno stigli u Rusiju i nakon što su se smjestili danas su krenuli u Kliniku za mikrokirurgiju oka Fjodorov u St. Petersburgu. Ispred njih je desetak dana u kojima će svakodnevno boraviti u klinici kako bi zajedno sa stručnjacima pronašli odgovore na brojna pitanja i, nadamo se, pomogli Samuelu da vidi barem donekle kao i drugi ljudi.

– Riječi ohrabrenja i podrške su u ovim trenucima bili najveća pomoć koju smo mogli zamisliti! Ponosni smo na sve drage ljude oko nas – poručila je Jasmina Zobundžija te napomenula kako je za sada skupljeno dovoljno sredstava te da novca više ne treba.

Za detalje ćemo se još malo svi skupa strpjeti. A Sami, kako ga njegova obitelj od milja zove, i njegov tata Renato vam šalju pozdrave i zahvaljuju vam svima na velikoj pomoći koju ste im pružili.

Samuel ispod slike doktora koji ga je pregledao u Zagrebu (drugi po redu s lijeve strane) // Foto: Privatna arhiva
Maleni Sami u bolnici čeka pretrage // Foto: Privatna arhiva
Samuel je stigao u zračnu luku St. Petersburg u nedjelju oko 15h // Foto: Privatna arhiva
Samuel i tata Renato ispred klinike Dr. Fjodorov // Foto: Privatna arhiva
Tata Renato, plišani psić Nic i Samuel u avionu na putu za Rusiju // Foto: Privatna arhiva
Tata Renato i Samuel na aerodromu // Foto: Privatna arhiva
Sami ispred Klinike za mikrokirurgiju oka Dr. Fjodorov u St. Peterburgu // Foto: Privatna arhiva
Samijev plišani ljubimac Nic je pružao podršku tijekom cijelog putovanja // Foto: Privatna arhiva

čitam...