ekologija

FOTO Sesvečka udruga mladih aktivista uz potporu britanskog Veleposlanstva razvija projekt Bio selo – sinergija ptica, oprašivača i ljudi

Projekt uključuje izradu edukativno–informativnih točaka na šest strateških lokacija u općini Podravske Sesvete.

15:24h
0
Foto: Udruga SUMA

Sesvečka udruga mladih aktivista (SUMA) provela je stotinjak projekata na područjima neformalnog obrazovanja, poduzetništva, humanitarnih akcija, sporta, društvenih događaja, mentalnog zdravlja, ekologije te rada s djecom i starijima.

Pohvalili su se kako je njihov rad prepoznalo Veleposlanstvo Ujedinjene Kraljevine Velike
Britanije i Sjeverne Irske u Hrvatskoj, pa će tako sufinancirati 90 posto projekta Bio selo – sinergija ptica, oprašivača i ljudi, koji je udruga predložila. Projekt uključuje izradu edukativno–informativnih točaka na šest strateških lokacija u općini Podravske
Sesvete. Sastojat će se od imitacije bioraznolikosti između životinjskog i biljnog
svijeta, na njima će biti postavljeni hoteli za oprašivače, simbioza jednogodišnjih i višegodišnjih biljaka te informativna tabla s informacijama na tri jezika.

SUMA organizira izradu četrdesetak funkcionalno uređenih kućica koje će, uz pružanje
staništa pticama, dodatno ukrašavati krajolik Podravskih Sesveta, i to s lokalnim stručnjakom, dječjim vrtićem i ostalim udrugama. Provodit će se i neformalne edukacije o važnosti očuvanja bioraznolikosti te edukacija djece i mladih o klimatskim promjenama, a predviđene su i edukacije za poljoprivrednike. Iz udruge podsjećaju kako je projektom nabavljeno 215 sadnica stabala koja će se tijekom studenog zasaditi kroz javne akcije lokalne zajednice. Mještani se, usto, mogu javiti i preuzeti sadnice.

Foto: Udruga SUMA
Foto: Udruga SUMA
Foto: Udruga SUMA
Foto: Udruga SUMA