CROATIAN GRAND CHESS TOUR

FOTO Sesvečki velemajstori nastupili na elitnom šahovskom turniru, stigli Kasparov i prvak Carlsen

Turnir se odvijao u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima ispred Muzeja Mimara.

08:33h
0
Foto: Stjepan Jagić

Croatian Grand Chess Tour veliki je šahovski turnir koji se održava u zagrebačkom Muzeju Mimara, a na koji je stigla sama krema svjetskoga šaha.

U prilog veličini govori kako je na njemu aktualni svjetski prvak Norvežanin Magnus Carlsen, kao i bivši svjetski prvak i, vjerojatno, najbolji šahist ikada Gari Kasparov. Zaklada potonjeg šahista organizirala je i turnir mladih šahista iz cijele Hrvatske u dobi od devet do 15 godina.

Čast i priliku sudjelovati na ovakvome natjecanju imalo je petero šahista iz Podravskih Sesveta u U-12 kategoriji. Bili su to Matej Fičko, Matej Bratanović, Marin Železnak, Miroslav Jušta i Vedran Pintarić. Turnir se odvijao u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima ispred Muzeja Mimara. Svi sudionici dječjeg šahovskog turnira na poklon su od organizatora dobili šahovsku garnituru što je malim Sesvečanima bilo posebno zadovoljstvo.

Inače, mladi Sesvečani zahvaljujući Borisu Poljancu, kao izvrsnom poznavatelju šaha imaju priliku provesti svoje strategije na ploči. Pokrovitelj turnira je Vlada Republike Hrvatske.

Foto: Stjepan Jagić
Foto: Stjepan Jagić
Foto: Stjepan Jagić
Foto: Stjepan Jagić

čitam...