Druženje u knjižnici

FOTO Shahidul Islam približio mališanima svoje djetinjstvo i igre iz Bangladeša

U kreativnom dijelu djeca su izrađivala naočale od papira, te im je gospodin Shahidul ispisivao imena na bengalskom jeziku.

13:38h
0
Foto: djurdjevac.hr

I ovaj ponedjeljak održane su Jezične igre za učenike trećih razreda osnovne škole u Đurđevcu. Na redu je bio Bangladeš, a voditelj radionice bio je Shahidul Islam.

Na početku radionice gospodin Islam je upoznao djecu s osnovnim geografskim obilježjima Bangladeša. Djeca su saznala da je zračna udaljenost od Đurđevca do Dhake, glavnog grada, oko 6900 km, a cestovna 9500 km. Kada se putuje u Bangladeš sat se mora pomaknuti unaprijed četiri sata, tj. kada je kod nas 17 sati u Bangladešu je 21 sat. Bangladeš je površinom četiri puta veći nego Hrvatska, a Bengalaca ima 40 puta više nego Hrvata. Bengalski zaljev je najveći zaljev na svijetu, tamo živi bengalski tigar i u Bangladešu su nastale bengalke.

Gospodin Shahidul im je pričao o svom djetinjstvu i igrama koje je tada igrao. Igrao se vani, plivao, lovio ribe, puštao zmajeve, igrao se pikulama, izrađivao stvari od kokosovog i bananinog lišća.

U kreativnom dijelu djeca su izrađivala naočale od papira, te im je gospodin Shahidul ispisivao imena na bengalskom jeziku.

čitam...