Đurđevac i dalje sufinancira kupnju stiliziranog pijetla

FOTO Simbol grada Đurđevca postavljen na krovu turističke klijeti

Grad Đurđevac sufinancira kupnju stiliziranog pijetla odnosno sljemenjaka, u iznosu od 300 kuna. Vlasnik mora podnijeti zahtjev u Grad te priložiti račun uz njega, a isplata će se obaviti nakon postavljanja istog.

09:27h
0
Izvor fotografije: Grad Đurđevac

Kako smo već pisali, čelni ljudi Đurđevca žele da pijetao ostane još dugo simbol grada.

Jesen nam je definitivno stigla, a s njom su i djelatnici Komunalnih usluga Đurđevac intenzivno krenuli u jesensku sadnju cvijeća, a ovih su dana uredili i okoliš oko turističke klijeti u Đurđevcu.

Turistička klijet prikazuje tradicionalnu podravsku klijet, ali i tradiciju obrađivanja vinograda, jer malo tko zna da na području grada Đurđevca ima oko 2.000 klijeti. Uz klijet su postavljene vinska bačve okružene sa cvijećem iz đurđevačkog rasadnika, a klijet je ukrašena i jesenskim plodovima čime je prikazano bogatstvo jeseni.

Krov klijeti dobio je i svoj ukras, a radi se o stiliziranom pijetlu, odnosno picoku, koji je simbol grada Đurđevca.

Podsjećamo da  Grad Đurđevac sufinancira kupnju stiliziranog pijetla odnosno sljemenjaka, u iznosu od 300 kuna. Vlasnik mora podnijeti zahtjev u Grad te priložiti račun uz njega, a isplata će se obaviti nakon postavljanja istog.

Hrvoje Janči, Gradonačelnik Đurđevca // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

– Mi smo grad Picoka, a ovo je zapravo turistička mjera po kojoj će Đurđevac postati poznat. Mnoge kuće na našem području već krasi ovakav stilizirani pijetao, pa tako i našu turističku kućicu koja se nalazi na Trgu sv. Jurja, a sad i našu turističku klijet. Građanima se jako svidjela ova ideja pa je tako u Grad zaprimljeno već nekoliko zahtjeva – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

 

 

čitam...
Loading...