juniori prekodravca osvojili coca cola cup

FOTO Sjajna snalažljivost i rad s mlađim uzrastima u NK Prekodravcu pomalo dolazi na naplatu, predsjednica Grčić: Nadam se da ćemo kroz koju godinu imati bar pet, šest domaćih igrača u seniorskoj ekipi

Jedan od uvjeta za natjecanje seniora u Prvoj ŽNL jesu formirani mlađi uzrasti kluba. Ove godine dosta nam pomaže i Općina, svima nam je jako drago. Stvaramo domaću ekipu, nadam se da ćemo kroz koju godinu imati bar pet, šest domaćih igrača u seniorskoj ekipi. Danas ih je troje sa seniorima, rekla je predsjednica Danijela Grčić.

18:00h
0

Mladići iz Ždale ove su subote imali puno razloga za slavlje. Sudjelovali su na Coca Cola Cupu u Koprivnici gdje su pružili sjajne igre i osvojili naslov najboljih. Dečki su juniori nogometnog kluba iz Ždale, a do titule najboljih vodio ih je trener Ivica Horvat.

– Trener sam ovih dečkiju još od pionira, vodim ih od malih nogu. Prošle su sezone u pionirima osvojili prvo mjesto u ligi, a sada se natječemo u juniorskoj konkurenciji. U ekipi imamo jednog dečka iz Gotalova, jednog iz Repaša i jednog iz Đurđevca, sve ostalo su domaći dečki. U juniorskoj ligi borimo se za 4. mjesto i zadovoljni smo za prvu sezonu. Što se tiče Coca Cola Cupa, to su isto dečki iz drugih klubova, tamo je bio Miklinovec, Reka, Starigrad i mi. Bili smo najbolji, a sada čekamo da jave kada je nastavak natjecanja dok se razigrava za glavnu nagradu, put na more – rekao nam je Ivica Horvat, trener juniora Prekodravca.

Brigu oko svega vodi predsjednica Danijela Grčić koja, prema riječima trenera seniora Prekodravca Vedrana Vedriša, gotovo svaki vikend dečke vozi na utakmice, stalno je s njima i najveće zasluge idu njoj. Klub je zahvaljujući snalažljivosti čelnih ljudi na natječaju HOO dobio opremu vrijednu 50 tisuća kuna.

– Već šest godina radimo s djecom i nakon pet godina, prošle godine, ostvarili smo prvi veliki uspjeh kada su naši pioniri osvojili naslov prvaka lige. Što se tiče sredstava, nudili su nam opremu do maksimalne vrijednosti do 50 tisuća kuna. Igrom slučaja jedini smo nogometni klub u županiji koji je prošao na natječaju i dobili smo opremu. To je sve preko županijske zajednice sportova kojoj se moram zahvaliti jer su nam puno pomogli – kazala je ona.

Kako govori Danijela, uz Prekodravac prijavile su se i ekipe Drnja i Virja, međutim Prekodravcu je pripala vrijedna oprema.

– Jedan od uvjeta za natjecanje seniora u Prvoj ŽNL jesu formirani mlađi uzrasti kluba. Ove godine dosta nam pomaže i Općina, svima nam je jako drago. Stvaramo domaću ekipu, nadam se da ćemo kroz koju godinu imati bar pet, šest domaćih igrača u seniorskoj ekipi. Danas ih je troje sa seniorima – kaže predsjednica Danijela Grčić.

Ovaj Coca Cola Cup došao je kao svojevrsna potvrda sjajnog rada mlađih uzrasta NK Prekodravca, a dečki će sigurno biti sjajni i na idućem koraku tog natjecanja. Kako govori Danijela Grčić, ovaj mali naslov na Cupu jest dodatan poticaj za rad, dodatan vjetar u leđa koji daje još ljepšu sliku oko budućnosti kluba.

Seniorska ekipa nalazi se na pretposljednjem mjestu ljestvice Prve ŽNL s jednim bodom više od novigradske Drave. Vedriš nije dugo na klupi Prekodravca, a u proljetnom dijelu ekipa je skupila sedam bodova. Pravi izazovi tek slijede jer Ždalčani su igrali s tri od četiri vodeće ekipe prvenstva. Svaka iduća bit će kao kvalifikacijska, a sudeći po visokoj pobjedi protiv Bratstva ovog utorka, dobro im se piše.

Loading...