FOTO Sjednica Županijske skupštine opet odgođena – zdravstvene ustanove i dalje bez Upravnih vijeća

10:06h
0
Nakon sat vremena, vijećnici Kluba HDZ-HSS-A-HSP napustili su sjednicu // foto: Ivan Brkić

Jučerašnja, odgođena sjednica Županijske skupštine nije „urodila plodom“ i županijske zdravstvene ustanove i dalje su bez Upravnih vijeća. Kao što je poznato, jučer je nastavljena sjednica, koja je u četvrtak, nakon šestosatnog prepiranja prekinuta, no kako pročelnica Branka Cuki, koja je jedini zakonski ovlašteni predlagač, zbog bolovanja ni ovaj put nije nazočila sjednici, ona je ponovno odgođena za idući ponedjeljak. Tako se nastavlja farsa oko razriješavanja Upravnih vijeća pojedinih ustanova, a ujedno i cirkus, kako slobodno možemo nazvati zadnje dvije sjednice Županijske skupštine.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Uvod u jučerašnju sjednicu ponovo je bio buran, jer je predsjednica Milica Fuček prisutne vijećnike obavijestila da će se nakon tri točke koje su ostale sa prošle sjednice, odmah održati i nova, 16. Sjednica Županijske skupštine. Između ostalog, jedna od točaka te nove sjednice bila je i donošenje Rješena o imenovanju Upravnih vijeća pojedinih zdravstvenih ustanova.

Međutim, ta vijest, koja je, slobodno možemo reći, „pala sa neba“ nikako se nije svidjela oporbenima u Skupštini, koji su jasno dali do znanja kako je takvo sazivanje nove sjednice, za koju nisu prethodno obaviješteni, niti su dobili materijale, nelegitimno i kako ne namjeravaju ostati na njoj. Nakon kratke konzultacije, Klub vijećnika HDZ-a, HSS-a i A-HSP-a, napravio je ono što je i najavio te su njihovi predstavnici napustili dvoranu. U njoj su jedino ostali župan Darko Koren, koji je naknadno isto tako napustio sjednicu, te njegov zamjenik Ivan Pal, koji je jedini od izvršne vlasti ostao do kraja u dvorani.Nakon njihovog odlaska dvorana je izgledala ovako // foto: Ivan Brkić

Pal je i ponovio kako je najbolje riješenje za sve da se nađu predstavnici izvršne i predstavničke vlasti i dogovore prijedlog koji će se uputiti pročelnici.

– Crta se jednostavno mora podvući i moramo zajedno sjesti za stol i dogovoriti neke stavri. I mi i vi imamo putra na glavi, ali moramo zažmiriti i zajedno se dogovoriti jer jedino dogovor može dati prave rezultate – obratio se Pal vladajućima u Skupštini.

Marinko Bagarić, predsjednik vladajućeg Kluba vijećnika rekao je kako oporbe u dvorani nema tako da nema ni razloga za raspravu i upozorio je kako pročelnice Cuki, koja je jedini zakonski ovlašteni predlagač, već drugi put zaredom nema na sjednici te da bi župan trebao imenovati nekoga drugoga umjesto nje.

Konzultiranje predsjednice Fuček i predsjednika vladajuće koalicije Bagarića oko vođenja sjednice // foto: Ivan BrkićKako nije bilo nadležne za imenovanje Upravnih vijeća, vladajući Klub vijećnika SDP-HNS-HDSS-HSU nije iznio svoje prijedloge. Nakon toga sjednica je ponovno otkazana i nastavit će se idućeg ponedjeljka.

foto: Ivan Brkić

{vsig} vijesti/10-2011/111004-sjednica{/vsig}

4. dio

5. dio

čitam...