Obnova je krenula

FOTO Škola u Peterancu dobit će dvije nove učionice, kuhinju i sanitarni čvor

Načelnik Matijašić kao osnovni problem naveo je to što su kotlovnica i kuhinja praktički bile u istom prostoru te sanitarni čvorovi nisu bili prikladni za današnje uvjete.

12:51h
0
Simboličan početak radova // Foto: Matija Gudlin

Danas su u Peterancu službeno otvoreni radovi obnove tamošnje osnovne škole odnosno PŠ “Fran Galović”. U ulaganju u školu koja je vapila za obnovom sudjelovali su Županija i Općina, čiji su predstavnici prisustvovali i otvorenju radova te simbolično, u nove temelje zabacili prve lopate zemlje.

Župan Darko Koren nas je izvijestio kako se radi o investiciji vrijednoj 2.300.000 kuna, a ona podrazumijeva dogradnju dviju učionica, prostore kuhinje i sanitarni čvor.

– Konačni cilj ovoga je osiguravanje jednosmjenske nastave, dok je drugi svrstavanje ovog objekta u energetski razred B. Općina u investiciji participira sa 750.000 kuna – uputio nas je župan.

Obnovljena škola osigurat će jednosmjensku nastavu // Foto: Matija Gudlin

Rekao je kako je jedan od razloga ovoj investiciji, osim procjene struke po prioritetima ulaganja, i pozitivan demografski trend jer u Peterancu ima sve više učenika.

– Vjerujemo da ćemo u iduću školsku godinu krenuti s novim, uređenim prostorima kako je rok za završetak radova predviđen za 11. kolovoza – rekao je župan i zahvalio načelniku i ravnatelju na suradnji.

Načelnik Općine Peteranec Krešimir Matijašić uputio nas je da je školska zgrada sagrađena još 1975. godine te da je u prilično trošnom stanju.

– Kroz godine se u nju vrlo malo ulagalo te su se provodili samo tekući poslovi održavanja. Međutim, mi smo bili izuzetno uporni da se krene s nadogradnjom škole i zahvalni smo Županiji što nam je izašla ususret – Matijašićeve su riječi.

Dosadašnja, premala kuhinja // Foto: Matija Gudlin

Kao osnovni problem naveo je to što su kotlovnica i kuhinja praktički bile u istom prostoru te sanitarni čvorovi nisu bili prikladni za današnje uvjete.

– Drago nam je da ćemo nadogradnjom dobiti kompletno novu školu i nadam se da će učenici, učiteljice i roditelji biti zadovoljni te da ćemo krenuti u novu školsku godinu u novim prostorima – iskazao je svoja očekivanja načelnik Peteranca.

Za trajanja radova, mali Peterančani pohađat će popodnevnu smjenu nastave u školi u Drnju.

čitam...