Sportske igre mladih

FOTO Školarci iz A. N. Gostovinski osvojili međunarodno zlato u graničaru i srebro u trčanju

11:30h
0
Ekipa Katastrofa osvojila je zlato // Foto: Senka Pintarić

Ponosni smo  što smo bili sudionici tako velikog sportskog događaja te pokazali pravi sportski duh, zajedništvo i fair play, rekla je učiteljica Senka Pintarić.

Nakon što su nedavno osvojili zlatnu medalju u graničaru na 20. Sportskim igrama mladih u Splitu, ekipa Katastrofa koju čine učenici 2. c razreda Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice isto je učinila i na međunarodnoj završnici.

Na velikom međunarodnom finalu ekipa je briljirala osvojivši zlato bez izgubljenog ijednog seta tijekom svih utakmica. U finalu su pobijedili ekipu Osmica Pirot iz Srbije rezultatom 2:0. Ekipu Katastrofa činili su Petar Jagić, Filip Toth, Gregor Gašparić, Jakov Jurić, Stipe Todorić, Dora Ferčec, Ana Šimunija, Petra Salajpal i Dan Generalić.

Osim graničara, škola ima svoje adute i u drugim disciplinama. Naime, Filip Toth osvojio je srebro u trčanju na 60 metara.

– Ponosni smo  što smo bili sudionici tako velikog sportskog događaja te pokazali pravi sportski duh, zajedništvo i fair play. Posebno nas vesele medalje s državne i međunarodne razine natjecanja – svaki se član ekipe okitio s dvije zlatne za graničar, a Filip Toth s dvije zlatne i dvije srebrne u trčanju – rekla je učiteljica 2.c razreda Senka Pintarić.

Na Igrama je ove godine sudjelovalo više od 140 tisuća djece iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Na međunarodno finale stiglo je 800 pobjednika iz svih triju zemalja, koji su se natjecali u malom nogometu, rukometu, uličnoj košarci, odbojci, tenisu, stolnom tenisu, šahu, graničaru, trčanju  na 60 metara i odbojci na pijesku.

čitam...
Loading...