PRIKAZAN FILM OD DANICE DO AUSCHWITZA

FOTO Skupština Udruge antifašističkih boraca i antifašista, K. Ostriž: Antifašizam ne bi trebao biti samo povremena tema na satovima povijesti

Tijekom programa skupštine prikazan je i kratki dokumentarni film Od Danice do Auschwitza koji je nastao tijekom prošlogodišnjeg putovanja koprivničkih gimnazijalaca u sklopu projekta Vlak sjećanja 2019.

08:47h
0
Foto: koprivnica.hr

U subotu, 8. veljače održana je godišnja skupština Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Koprivnice. Skupština se odvila u koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe, a na njoj su ispred Grada Koprivnice bili zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal.

– Tema antifašizma je jako važna u ovome trenutku te nažalost, ne bi trebala biti samo usputno spomenuti događaj u sklopu građanskog odgoja ili povremeno obrađivana na satovima povijesti u školama. Sretna sam zbog činjenice da u našem gradu nije tako jer se u našim školama velikim zalaganjem profesora, nastavnika i učenika pridaje velika pozornost antifašizmu – rekla je u pozdravnom govoru zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, zahvalivši se pritom Udruzi na promicanju i održavanju antifašističkih vrijednosti tijekom godine.

Okupljenima su se obratili i predsjednik Udruge Rade Prosenjak, u ime Koprivničko-križevačke županije zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je naglasio vrijednost antifašizma i potrebu jedinstva hrvatskog naroda, predsjednik UABE Križevci Ivan Knok te potpredsjednica Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske Anica Desnica.

Tijekom programa skupštine prikazan je i kratki dokumentarni film Od Danice do Auschwitza koji je nastao tijekom prošlogodišnjeg putovanja koprivničkih gimnazijalaca u sklopu projekta Vlak sjećanja 2019., zajedno sa profesorom Zoranom Pintarićem i višim kustosom Muzeja grada Koprivnice Draženom Ernečićem.

Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr

 

Loading...