Županijski sud u Varaždinu

FOTO Slađana Brkić na optuženičkoj klupi zbog stravičnog ubojstva svoga partnera, mirno i s blagim osmijehom sluša svjedoke

Njena obrana je zatražila da se javnost izuzme iz rasprave zbog naravi cijelog slučaja, a danas će o stravičnom ubojstvu svjedočiti i djeca nesretnog Dejana, koja su svjedočila ovom nesretnom činu. 

09:40h
0
Foto: Matija Gudlin

Slađana Brkić, žena koja je u obiteljskoj kući u Goli jednog poslijepodneva nožem ubila Dejana Slivara pred djecom, danas je sjela na optuženičku klupu Županijskog suda u Varaždinu.

Ročište je održano danas prijepodne pred sucem Igorom Pavlicem. U prijepodnevnom terminu ispitani su brat žrtve, Davor Slivar, i načelnik Gole Stjepan Milinković. Ostali svjedoci dolaze iz Delnica pa će biti ispitani poslijepodne, svjedočit će liječnik Doma zdravlja, sestra, majka i prijateljica optužene.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Svjedoci  će biti ispitani kako na okolnost samog djela, tako i na okolnosti koje se odnose na subjektivni odnos optuženice prema djelu.

Slađana Brkić dovedena je u sudnicu u lisicama, a tijekom početka procedure bila je vrlo mirna, gledala je ispred sebe, a na licu joj je gotovo neprestano lebdio lagani osmijeh.

Njena obrana je zatražila da se javnost izuzme iz rasprave zbog naravi cijelog slučaja, a danas će o stravičnom ubojstvu svjedočiti i djeca nesretnog Dejana, koja su svjedočila ovom nesretnom činu.

Foto: Matija Gudlin

– S obzirom na okolnosti predloženo je da se javnost isključi iz cijele rasprave. Od djece moramo dobiti informacije o obiteljskom životu i smatramo da zato moramo zaštititi osobni i obiteljski život optuženice i obitelji – obrazložio je na početku rasprave sudac Pavlic.

Kako neslužbeno doznajemo, slučaj je prilično jasan, odnosno ne dovodi se u pitanje je li optužena počinila ubojstvo, jedino što ostaje je visina kazne. Tako bi već idući tjedan mogla biti donesena presuda.

Foto: Matija Gudlin

Podsjetimo, zločin koji je šokirao Hrvatsku dogodio se 15. veljače oko 16.30 u Goli. Slađana Brkić (28) kuhinjskim je nožem nekoliko puta ubola Dejana Slivara (46) u prsa, a dva puta pogodila ga je ravno u srce. Nesretni muškarac zadobio je fatalne ozljede i preminuo. Sve se to događalo pred očima troje djece, a Slađana je bila i u visokom stupnju trudnoće. Najstarija kći trčala je po pomoć, no njenom ocu nije bilo spasa.

Nakon toga je primljena na koprivnički odjel psihijatrije te ubrzo prebačena u Svetošimunsku zatvorsku bolnicu. Već idući mjesec Slađana Brkić postala je prva žena u Hrvatskoj koja je rodila u zatvoru, kao što smo prvi doznali. Dijete joj je potom oduzeto, zato što ne može ostati s majkom u istražnom zatvoru, te je brigu preuzeo Centar za socijalnu skrb.

Na sljedeće je ročište, 22. listopada, pozvana psihijatrijska vještakinja.

Foto: Matija Gudlin

čitam...