Ususret medvenom danu

FOTO Uz slatki doručak i najfiniji med, osnovnoškolci naučili sve o pčelama i njihovom čarobnom proizvodu

Škola je u suradnji s Gradom Đurđevcom, Klasterom pčelara Poravina i Pčelrskom udrugom Bagrem organizirala medeni doručak za sve vrtićarce i učenike.

13:10h
0
Foto: djurdjevac.hr

U Osnovnoj školi Grgura Karlovčana u Đurđevcu jutro je danas bilo iznimno veselo i slatko.


Škola je u suradnji s Gradom Đurđevcom, Klasterom pčelara Poravina i Pčelarskom udrugom Bagrem organizirala medeni doručak za sve vrtićarce i učenike.

Pčelari su tom prilikom donirali 10 kila meda, a osim uživanja u slatkom doručku najmlađi su mogli saznati gdje pčele žive, kako se proizvodi med i što rade pčelari. Djecu je posebno oduševilo isprobavanje zaštitnih odijela i pregledavanje košnice koju su sa sobom donijeli pčelari.

– Cilj projekta je potaknuti stvaranje zdravih prehrambenih navika, poručiti zašto je važno i dobro koristiti med u svakodnevnoj prehrani. Ovime nastojimo promovirati zdrave prehrambene navike te dobrobit meda koji kao nepresušni izvor minerala, vitamina, antioksidansa, energije i regenerativnih tvari igra važnu ulogu u životu – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Medni doručak je samo početak bogatog programa koji nas očekuje u subotu na trgu, a na kojem će nastupiti i učenici i polaznici vrtića.

čitam...