Održana skupština

FOTO Slaven dobio novu upravu s još četiri Podravkina čovjeka, a više nema predstavnika Grada, Kolarić: Vrijeme je za promjene, novi vjetrovi daju nove perspektive

Ne treba očekivati da će sve biti u jednoj ili dvije godine, nije novac odjednom došao u neograničenim količinama. To jesu značajnija sredstva i ugovor je potpisan, vjerujem da ćemo imati još bolje rezultate i da ćemo privući nove sponzore, komentirao je Kolarić.

19:12h
0
Foto: Matija Gudlin

Na današnjoj skupštini Slavena Belupa najvažnija točka bio je izbor novih članova uprave, odnosno odlazak nekih dosadašnjih, koji bi mogao biti putokaz smjeru koprivničkog kluba u predstojećim sezonama.


– Fokus u posljednjih nekoliko godina bio je racionaliziranje troškova. Sada imamo jaku bazu za daljnji razvoj, a pritom mislim na unaprjeđenje infrastrukture kluba iz vlastitih sredstava. Za to nam treba tim istomišljenika, u upravu će ući visoko motivirani pojedinci – priopćio je prisutnima na skupštini predsjednik Slavena Hrvoje Kolarić prilikom izvještavanja o rezultatima i radu kluba.

A novi članovi uprave, koji su jednoglasno izglasani, su predsjednik uprave Podravke Marin Pucar, kao i još tri “podravkaša” Krunoslav Bešvir, Marijan Lisjak i Vedran Šimunović, Josip Pobi iz Koprivničkih voda, Krešimir Habijanec iz križevačkog Radnika, odvjetnik Josip Mađarić, poduzetnik Davor Gečić i Damir Pavlović.

Istovremeno, na vlastiti zahtjev iz uprave su se povukli gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, Jasmina Stričević, Vesna Želježnjak, Goran Međurečan i Stanislav Biondić. Uprava sada ima 15 članova u odnosu na dosadašnjih 11, a gradske vlasti više nemaju predstavnika u klubu.

Hrvoje Kolarić // Foto: Matija Gudlin

Mislim da je sad krajnje vrijeme za promjene, stvorili smo financijsku sigurnost, uspjeli smo racionalizirati poslovanje, stabilizirati klub i prodavati igrače, ali ni u jednom trenutku nismo odustali. Novi vjetrovi daju nam novu perspektivu da ulažemo u infrastrukturu, jer ona je ta koja će nam omogućiti daljnji razvoj. Ne treba očekivati da će sve biti u jednoj ili dvije godine, nije novac odjednom došao u neograničenim količinama. To jesu značajnija sredstva i ugovor je potpisan, vjerujem da ćemo imati još bolje rezultate i da ćemo privući nove sponzore – komentirao je predsjednik kluba 40 posto veću vrijednost ugovora s Podravkom nego što je dosad bila.

Što se tiče manjka predstavnika gradske vlasti, Kolarić ne smatra da je to pokazatelj bilo kakvih narušavanja odnosa, već je jednostavno riječ o oprezu zbog zakonskih odredaba.

– Gospodin gradonačelnik, kao i gospodin župan, procijenili su da u ovom trenutku ne žele učiniti ništa što bi eventualno moglo kolateralno naštetiti klubu. Iskreno se nadam i vjerujem da će se do kraja godine naći prostor u zakonu da nam se oboje pridruže, rado bi ih vidio i imam njihovu podršku, kao i neslužbeno obećanje – otkrio je Kolarić.

Nova, brojem članova šira uprava, sada će i lakše donositi odluke, što im omogućava novoizglasana promjena statuta kluba koja omogućava održavanje telefonskih ili elektronskih hitnih sjednica.

Što se tiče rezultata Slavena u prošloj sezoni, predsjednik je priznao da nije zadovoljan, ali ne gubi nadu i ambiciju da može biti bolje od sedmog mjesta koje je ostvareno u zadnjem prvenstvu.

Marin Pucar ponovno je član uprave // Foto: Matija Gudlin

Ako pred sebe ne postavite ambiciozan cilj, nikada nećete ni pokušati doći do njega. U prosječnim ciljevima velika je konkurencija. Uvijek ću biti optimist i ambiciozan. Da sam zadovoljan rezultatom na kraju sezone – nisam. Stojim iza tih riječi – iskren je bio Kolarić.

Podravka je ponovno ušla u upravu Slavena, a i financijski doprinos bit će izdašniji. Predsjednik uprave Marin Pucar nada se da će to potaknuti i bolje rezultate, kao i razvoj kluba u svim segmentima.

– Drago mi je da sam se vratio među meni drage ljude i da ćemo nastaviti graditi Slaven, još jači i još uspješniji. Prioritete ćemo određivati onako kako mislimo da bi bilo najbolje za dugoročnost kluba. Kao prioritet ne bih stavio rezultat, u sportu je odnos uloženog i dobivenog što se tiče rezultata najneizvjesniji. Prioritet treba biti infrastruktura, ono što smo započeli u mandatu u kojem sam i ja bio član. Volio bih da prvenstveno prionemo izgradnji kampa, on je ono što je u poslovnom svijetu proizvodni pogon, i on je preduvjet za uspješan i stabilan prvoligaški Slaven Belupo. Radit ćemo na tome da ovaj stadion opet bude drago mjesto susreta na koji ćemo svi dolaziti na utakmice, volio bih da gledanost bude barem 50 posto veća nego u prethodnoj sezoni – poželio je Pucar.

Na sjednici je bilo riječi i o proslavi 110. rođendana kluba i 20. obljetnice igranja u prvoj hrvatskoj ligi. Obilježavanje će se organizirati 1. rujna, a planira se utakmica prve momčadi s nekim atraktivnim protivnikom, utakmica legendi Slavena s veteranima hrvatske reprezentacije, izdavanje prigodne knjižice i tiskanje majica, a sve to uz slobodan ulaz za gledatelje.

čitam...