Prijateljska utakmica u sklopu proslave godišnjice

FOTO Slaven utakmicom protiv mađarskog Ujpesta obilježio proslavu godišnjice kluba

Odmor su dobili Jovičić, Vidović, Trebotić, Mirko Ivanovski, kojeg najvjerojatnije očekuje operativni zahvat. Nikola Katić bio je na okupljanju mlade reprezentacije. Prigodu su dobili igrači koji imaju manje minuta i koji hvataju zalet nakon ozljeda.

19:47h
0
Slaven Belupo -Ujpest
Foto: Ivan Brkić

Nakon utakmice legendi Slaven Belupa, koje su 1997. godine ostvarile povijesni plasman u Prvu HNL, i veteranske reprezentacije Hrvatske koja je završila pobjedom reprezentativaca Hrvatske 2-4, slijedila je prijateljska utakmica između seniora Slaven Belupa i mađarskog prvoligaša Ujpesta. 

Prije utakmice prigodni poklon za 110. godišnjicu kluba i 20. godina ulaska u Prvu HNL primio je gospodin Šimunović od Marija Kustića, predstavnika Hrvatskog nogometnog saveza.

Odmor su dobili Jovičić, Vidović,  Trebotić, Mirko Ivanovski, kojeg najvjerojatnije očekuje operativni zahvat. Nikola Katić bio je na okupljanju mlade reprezentacije. Prigodu su dobili igrači koji imaju manje minuta i koji hvataju zalet nakon ozljeda.

Slaven je utakmicu počeo u sastavu Marković, Međimorec, Šarlija, Musa, Rebernik, Kendeš, Vrljičak, Arap, Bistrović, Bogojević i Pejić, dok su s klupe prigodu čekali Slukić, Dolček, Goda, Tatar, Mladen, Srbljinović, Hlevnjak i Hajdinjak.

Prvo poluvrijeme proteklo je tek s nekim poluprilikama Bistrovića kod domaćina i Novothnya kod gostiju. U 40.  minuti prvu pravu veliku priliku imao je Bogojević, sam je izašao na vratara Ujpesta, ali pucao je direktno u njega.

Što se tiče drugog poluvremena, s klupa je ušao Goda umjesto Vrljička. Bogojević je u 60. minuti nakon prodora opasno zaprijetio golu Ujpesta, ali lopta je prošla pored vratnice. U međuvremenu u igru su ušli Hajdinjak, Tatar, Mladen i Dolček. Upravo je Hajdinjak u 86. minuti nakon lijepe akcije Slavenaša izašao sam na vratara gostiju, ali u posljednji tren obrana Ujpesta izbila je loptu s noge. U 87. minuti u igru je ušao Filip Hlevnjak i postao jubilarni deseti domaći igrač, iz omladinskog pogona Slaven Belupa, u današnjoj utakmici. Utakmica je završila bez pogodaka, na žalost mnogobrojnih gledatelja.

Utakmica je poslužila kao prilika treneru Kopiću da odradi jači trening i vidi u kakvoj su formi dečki koji još nisu upisali previše minuta u službenim utakmicama.