0.7 C
Koprivnica
Petak, 27. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
DANAS U HLEBINAMA

FOTO Slovenci iz Šent Jurija u Hlebine dostavili četiri tone hrane, higijenskih i ostalih potrepštna za žrtve potresa
F

Donaciju je predao predstavnik slovenske Općine Šentjur Martin Čater, a preuzeo načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić i načelnica Općine Hlebine Božica Trnski.

Ne propustite

Predstavnici slovenske Općine Šent Jurij danas su stigli u Hlebine gdje su obavili primporedaju donacije humanitarne pomoći namijenjene području Sisačko-moslavačke županije.

- Oglas -

Donaciju je predao predstavnik slovenske Općine Šentjur Martin Čater, a preuzeo načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić i načelnica Općine Hlebine Božica Trnski.

Općinu Hlebine i Koprivničko-križevačku županiju veže dugogodišnje prijateljstvo s Općinom Šentjur i županom Markom Diacijem, a posebno je važno naglasiti suradnju Udruge hlebinskih slikara i kipara naive i Društva likovnih umjetnika „Rifnik“ iz Šentjura. Pomoć prilikom isporuke donacije pružili su članovi županijske Podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske koje također veže suradnja s veteranskom udrugom iz Šentjura.

Zamjenik Ljubić, koji je uime županijskog Stožera preuzeo donaciju, zahvalio je prijateljima iz Šentjura koji su velikodušno priskočili u pomoć ugroženom stanovništvu, a u dogovoru sa Stožerom Sisačko-moslavačke županije organizirat će se dostava prikupljenih donacija.

- Oglas -

– Iskreno zahvaljujemo Općini Šentjur na svemu što su učinili za žrtve potresa, kao i svim građanima Koprivničko-križevačke županije, gradskim i općinskim društvima Crvenog križa, općinskim stožerima civilne zaštite, HGSS-u, udrugama i tvrtkama, na čelu s našom najvećom kompanijom Podravkom koja je odmah poslala kamion hrane. Nakon što dobijemo zeleno svjetlo od nacionalnog i njihovog lokalnog Stožera, uključit će se i županijski obrtnici i to u građevinske radove, a posebno moramo zahvaliti županijskim vatrogascima koji odrađuju već četvrtu smjenu na sanaciji krovišta na tom području, dok je zapovjednik Zvonimir Habijan i nadalje na raspolaganju lokalnom Stožeru. Svaka je pomoć dobrodošla i za svaku je pohvalu vidjeti koliko se mnogo ljudi uključilo, dodao je zamjenik Ljubić, podsjetivši kako je i Koprivničko-križevačka županija donirala 200 tisuća kuna.

Zahvalama se pridružila i načelnica Hlebina Božica Trnski.

– Društvo likovnih umjetnika „Rifnik“ zaslužno je za ovu hvalevrijednu akciju, a sve na temelju našeg dugogodišnjeg prijateljstva. Hvala svim mještanima Šentjura, hvala njihovom županu Marku Diaciju, a posebno hvala Martinu Čateru iz „Rifnika“ koji je pokrenuo ovu pozitivnu priču iz Slovenije. Stiglo nam je pet vozila prepunih hrane, higijenskih potrepština, deka i grijalica, što smo sve uskladištili u općinskom Društvenom domu, a Županija će nadalje, prema dogovoru, distribuirati na potresom zahvaćeno područje.

Emotivnim govorom obratio se i predsjednik Društva „Rifnik“ Martin Čater, ujedno i pokretač ove humanitarne akcije, izrazivši zadovoljstvo prijateljstvom koje veže hrvatske i slovenske općine i županije.

– Zahvaljujem svima koji su se uključili, mislim da smo prikupili oko 4 tone hrane, higijene i ostalih potrepština, a odlučili smo se na donaciju preko Općine Hlebine i županijskog Stožera jer znamo da će ju uputiti kamo je potrebno i da će doći u prave ruke. Jako sam sretan što donacije stižu iz svih dijelova Slovenije, u mislima smo sa svima koji su stradali u potresu i nadamo se da ćemo im na taj način barem malo olakšati.“, poručio je predsjednik Čater te dodao kako će i nadalje organizirati prikupljanje pomoći, a DVD-u Hlebine, koje je također sudjelovalo u sanaciji krovišta na potresom pogođenom području, donirana je vatrogasna oprema.

Uz donaciju za žrtve potresa, Općina Šentjur uručila je zamjeniku Ljubiću i nekoliko kutija zaštitne opreme, prvenstveno zaštitnih maski, kao doprinos u borbi s koronavirusom.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

sufinanciranje

Imate kuću u širem centru grada koju je potrebno srušiti? Grad vam daje 3000 eura, a ako objekt ima manje od 70 kvadrata na...

Ako ste vlasnik kuće ili nekog drugog objekta na području Grada Križevaca te je isti zapušten, u ruševnom stanju,...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti