Svjedočanstvo velike tragedije

FOTO Slučajni prolaznik vadio vozača iz smrvljenog automobila: Visio je kroz prozor, rezali smo pojas da ga izvučemo, no nije imao nikakve šanse

Brzina je bila mala, oko 60 na sat, ali nitko u sudaru s kamionom nema nikakve šanse, rekao je slučajni prolaznik.

16:27h
0
S mjesta događaja // Foto: Admir Sinani

Strašna prometna nesreća dogodila se u Majurcu oko 14.45 u kojoj je jedna osoba izgubila život.

Prema prvim izvještajima, došlo je do sudara osobnog i teretnog automobila. Slučajni prolaznik koji se u tom trenutku našao u vlastitom automobilu blizu mjesta nesreće odmah je priskočio u pomoć unesrećenima i opisao nam je što se dogodilo.

– Sudar se dogodio baš kod table Majurec, na S-zavoju. Plavi šleper išao je u smjeru od Koprivnice prema Zagrebu, a u suprotnom smjeru dolazio je crveni kombi. Po onome što sam vidio, kombi je lagano prešao na suprotnu prometnu traku i sudarili su far u far. Kombi je odbačen u kanal kraj ceste i iz njega se počelo dimiti. Vozač je visio kroz prozor – opisuje nam on.

Odmah je priskočio u pomoć, zajedno s još jednim prolaznikom koji je trčao s nožem da prerežu pojas i izvuku žrtve. Zajedno su izvlačili vozača i suvozača iz smrvljenog automobila.

– Priskočio je još jedan čovjek, rezali smo pojas da ih izvučemo. Vozaču je curila krv iz usta, ali činilo mi se da još ima puls. No, kad je stigla hitna, bilo je prekasno i proglasili su ga mrtvim. Suvozač je bio u jakim bolovima i odvela ga je hitna. Koliko sam vidio, vozač kamiona prošao je bez teških ozljeda – rekao nam je on.

Budući da je u tom trenutku bio na cesti sa svojim automobilom te se vozio u koloni, procijenio je da brzina nije bila prevelika, no to nije pomoglo da se spasi život.

– Brzina je bila mala, oko 60 na sat, ali nitko u sudaru s kamionom nema nikakve šanse – zaključuje.

čitam...
Loading...