TIHA VODA BREGE GLODA

FOTO Smotrom folklora i etno izložbom u Peterancu uveličane Galovićeve jeseni

Predstavili su se učenici Područne škole Frana Galovića Peteranec, mališani iz Dječjeg vrtića Lastavica Peteranec, članovi DVD-a Peteranec te folklorna društva iz Koprivnice, Delova i Glogovca.

11:03h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Općina Peteranec kao rodno mjesto Frana Galovića tijekom vikenda prihvatilo je 26. manifestaciju u nizu posvećenu hrvatskom književniku.


Bogati program osmislili su Udruga žena Peteranec, KUD Fran Galović, DVD Peteranec i Općina uz Muzej grada Koprivnice. Obilježavanje Galovićeve jeseni započelo je polaganjem svijeća i cvijeća pred bistu navedenog nakon čega je u Galeriji Ivan Sabolić održana etno izložba Tiha voda brege gloda.

Autorice izložbe Vesna Peršić Kovač i Katica Erdec predstavile su starinske uporabne predmete korištene u domaćinstvima u svakodnevnom radu. Prisustvovali su načelnik Općine Krešimir Matijašić, saborski zastupnik Damir Felak, dok je ispred Koprivničko-križevačke županije bio zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je čestitao organizatorima na izložbi.

Međužupanijska smotra folklora Peteranski šlingeraj uslijedila je drugoga dana u Hrvatskom vatrogasnom domu. Predstavili su se učenici Područne škole Frana Galovića Peteranec, mališani iz Dječjeg vrtića Lastavica Peteranec, članovi DVD-a Peteranec te folklorna društva iz Koprivnice, Delova i Glogovca.

čitam...