Promet pod pahuljama

[FOTO] SNJEŽNI KAOS Automobil proklizao ravno u jarak, kamioni se ne mogu popeti na uzbrdicu

Policijska uprava koprivničko-križevačka podsjeća vozače da je za vrijeme zimskih uvjeta na cestama zabranjen promet motornim vozilima bez propisane zimske opreme i teretnim automobilima s priključnim vozilima.

10:25h
0
Foto: Facebook

Snijeg koji neumorno pada prouzročio je i prve probleme na podravsko-prigorskim prometnicama.

U blizini Carevdara, na dijelu ceste koje je poprište izlijetanja praktički kada god padaju bilo kakve padaline, automobil je sletio s ceste u jarak.

Promet se odvija otežano i cesta nije u potpunosti očišćena pa se vozači pozivaju na oprez, pogotovo kada dolaze iz smjera Koprivnice, gdje je nizbrdica prije tog zavoja.

Kamioni također imaju poteškoća na cesti. Ujutro su dva kamiona stala na uzbrdici u Sokolovcu zbog nemogućnosti uspinjanja po klizavoj cesti.

Foto: Facebook

Policijska uprava koprivničko-križevačka podsjeća vozače da je za vrijeme zimskih uvjeta na cestama zabranjen promet motornim vozilima bez propisane zimske opreme i teretnim automobilima s priključnim vozilima.

Pod zimskom opremom motornih vozila (svako vozilo koje se pokreće snagom svog motora) čija najveća dopuštena masa nije veća od 3,5 tona, podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače, dok se pod zimskom opremom autobusa podrazumijevaju lanci na pogonskim kotačima ili zimske gume (M+S) postavljene na pogonske kotače. Autobusi i teretna vozila koja zbog tehničkih razloga ne mogu postaviti lance na pogonske kotače moraju imati zimske gume (M+S) na pogonskim kotačima.

Kako bi osigurali protočnost i sigurnost prometa za vrijeme zimskih uvjeta na cestama, policijski službenici će vršiti pojačani nadzor korištenja zimske opreme te iz daljnjeg prometovanja isključivati motorna vozila bez zimske opreme i teretne automobile s priključnim vozilima. Vozače molimo da način vožnje prilagode uvjetima na cesti i vremenskim uvjetima odnosno da smanje brzinu kretanja vozila, povećaju razmak između vozila prilikom vožnje u slijedu i da se prije svake radnje vozilom u prometu uvjere da istu mogu na siguran način izvesti.