bazen utrina

FOTO Šoderica druga na klupskom prvenstvu Republike Hrvatske u plivanju perajama i brzinskom ronjenju

10:37h
0
Bazen Utrina // Foto: rk-soderica.hr

Žene su ekipno zauzele 7. mjesto, dok su muški bili uvjerljivo prvi što je u konačnici rezultiralo i 2. mjestom sveukupno klupski.

Prošlog se vikenda u Zagrebu, na bazenu Utrina održavalo klupsko prvenstvo Republike Hrvatske u plivanju perajama i brzinskom ronjenju u organizaciji RK Geronimo iz Zagreba te Zagrebačkog ronilačkog saveza.

Na Utrini se tako prošle subote okupio velik broj natjecatelja, njih 152 iz 13 hrvatskih klubova. Šoderica je također bila brojna, pa su žute boje branili Lucija Šimčić, Mia Lončar, Katja Kukec, Katarina Kerečin, Marta Timarac, Dominik Đurđ, Luka Varga, Ervin Kukec, Mihael Šestak, Marko Sremec, Antonio Janach, Petar Lončar, Luka Udovičić, Tin Treščec, Leo Bradić i Vladimir Šoštarić. A klupske boje su i više nego dobro obranili – žene su ekipno zauzele 7. mjesto, dok su muški bili uvjerljivo prvi što je u konačnici rezultiralo i 2. mjestom sveukupno klupski.

Treba također spomenuti izvanredne nastupe Dominika Đurđa koji se nakon par mjeseci pauze radi ozljede vratio u velikom stilu u utrci na 200 m gdje je ostvario rezultat tek 30ak stotinki sporiji od državnog rekorda (u njegovom vlasništvu), dok je Ervin Kukec odnio pobjedu na 1500 m otplivavši svoj osobni rekord. Najava je to jedne više nego obećavajuće sezone u idućim mjesecima.

Plivači su odmjerili snage u disciplinama 50 m AP, 50 m BF, 100 m BR, 200 m PP, 1500 m PP te 4×50 i 4×100 PP a detaljne rezultate s pojedinačnim plasmanima možete pronaći na linku dolje.

čitam...